Hyppää pääsisältöön

Antti Tuisku fanittaa fanejaan: “Tuiskuttajat ovat nähneet mun potentiaalin alusta asti”

Anatude kertoo törmänneensä sellaiseen nettikeskusteluun, jossa puhuttiin, että vuonna 2005 oli tosi noloa kuunnella Antti Tuiskua ja vuonna 2017 on tosi noloa, jos ei kuuntele Antti Tuiskua.

Antti Tuisku fanittaa tuiskuttajia. // Kuva: YleX

On selvää, ettei artistista tule tähteä ilman faneja. Fanijoukon tuki on tärkeää sekä hurmoksellisilla festarikeikoilla että niinä hetkinä, kun artistin uralla ei mene niin hyvin.

YleX:n uudessa juttusarjassa Suomen tunnetuimmat artistit fanittavat omia fanejaan. Tällä kertaa vuoron saa Antti Tuisku.

"Fanit uskovat muhun silloinkin, kun en itse usko."― Antti Tuisku

Selvitämme, tunnistaako idoli fanejaan ulkonäöltä, mikä fanitempaus on erityisesti jäänyt mieleen ja milloin artisti on eniten tarvinnut uskollisten faniensa tukea.

Mikä sun faneissa on parasta, Antti Tuisku?

- Fanit uskovat muhun silloinkin, kun en itse usko. Viimeisen yli 13 vuoden aikana on korostunut tosi paljon fanien merkitys. Vaikeampien vuosien jälkeen mulle konkreettisesti selvisi, miten tärkeä rooli faneilla on koko uran kannalta. Nyt jos koskaan sen huomaa, etten tekisi tätä hommaa ilman faneja.

- On hienoa huomata, miten ylpeästi he ovat tuiskuttajia, ovat täysillä messissä ja muistuttavat muitakin ihmisiä ylpeänä siitä, että he olivat mukana jo ennen kuin tuli tämä valtava suosio. Tuiskuttajat ovat nähneet mun potentiaalin alusta asti. Fanit ovat olleet yhtenä osana rakentamassa tätä yhteistä juttua.

Puhut välispiikeissäsi usein kaappifaneista.

- Yhtäkään fania ei tietenkään arvoteta, oli sitten tullut mukaan nyt tai 14 vuotta sitten. Kaikki, jotka saavat tästä musiikista jotain, ovat ihan yhtä tärkeitä. Mun sanoma on, että kaikki riittää just sellaisina kuin on, niin olisihan se hullua, jos itse arvottaisin ihmisiä. En tietenkään tee niin.

"Pieni tyttö teki mulle taikamuovailuvahasta Emma-patsaan ennen kun olin voittanut yhtään oikeaa Emmaa."― Antti Tuisku

- Olen kuullut paljon tarinoita, että mun fanittaminen ei ole aina ollut helppoa ihmisille. Hekin jotka ovat olleet alusta asti mukana, eivät välttämättä ole uskaltaneet sanoa koulussa, että fanittaa. Se ei ole ollut häpeän aihe heille itselleen, mutta elämästä on tehty paljon vaikeampaa kiusaamalla. Se ei ole ollut helpoin tie, mutta olen itsekin käynyt sen läpi. Fanit samaistuvat mun tarinaan. Tottakai olen suosiosta ylpeä, mutta en ole tehnyt tätä yksin.

- Törmäsin sellaiseen nettikeskusteluun, jossa puhuttiin, että vuonna 2005 oli tosi noloa kuunnella Antti Tuiskua ja vuonna 2017 on tosi noloa, jos ei kuuntele Antti Tuiskua.

Mikä on hulluin tempaus, minkä faniryhmä on sun eteen tehnyt?

- Olisiko se ollut ensimmäinen Hartwall Arenan keikka, jossa sadat ihmiset nostivat keltaiset ja kultaiset salamat pystyyn, kun Sata salamaa alkoi. Olin ihan täpinöissä, kuinka paljon he olivat nähneet vaivaa. Artistia voi olla aika haastavaaa yllättää. Meidän on paljon helpompaa yllättää kuulijoita tekemällä lavalla tai esittämällä jotain sellaista, mitä ei olla aiemmin tehty.

- Ja tottakai sosiaalisessa mediassa eri tilien pyörittäminen, kuten Tuiskuttajat ja Peto show. Toki siellä on jonkin verran kärhämää, mutta kaikki haluavat satsata yhteiseen päämäärään. #petoemma oli hieno tempaus. Siitä tuli valtava kampanja, johon muutkin faniryhmät lähtivät mukaan tukemaan omia idoleitaan. Mun sydän suli siitä kampanjasta.

Muistatko fanien nimiä ja tunnistatko heidät kasvoista?

- Joo. Muistan nimiä ja tunnistan todellakin kasvoja. Tunnistan lavalta ensimmäiset viisi riviä.

Mikä on ikimuistoisin fanilahja, jonka olet saanut?

- Pieni tyttö teki mulle taikamuovailuvahasta Emma-patsaan ennen kun olin voittanut yhtään oikeaa Emmaa. Se on jäänyt mieleen.

Millaisen kuvan haluat itsestäsi antaa faneillesi?

"On sydäntä raastavaa kuulla ne Antti-huudot bussin ulkopuolelta, kun mulla on tankkaaminen kesken ja makaan puolikuolleena bussin lattialla."― Antti Tuisku

- Haluan antaa aidon ja rehellisen kuvan itsestäni faneille. Fanit ovat nähneet mun hyviä ja huonoja päiviä. Saan aika paljon kritiikkiä siitä, että jään hyvin harvoin keikkojen jälkeen jakamaan nimmareita. En oikeastaan koskaan, enkä ota juuri yhteiskuviakaan. Mua on alkanut viimeisen parin vuoden aikana vähän pelottaa sellaiset tilanteet, joissa on paljon porukkaa, jos siinä on aineksia sellaiseen tilanteeseen, joka ei ole hallittavissa. Ei niiden ihmisten takia tietenkään, vaan mulle on tullut itsesuojelufiilis. Mua harmittaa se, miten siitä on tullut sellainen iso möykky mulle.

- Toki siinä on myös sellainen inhimillinen puoli, että meidän keikat ovat todella raskaita. Mulla menee tunteja palautuessa sen fyysisen rasituksen takia. On sydäntä raastavaa kuulla ne Antti-huudot bussin ulkopuolelta, kun mulla on tankkaaminen kesken ja makaan puolikuolleena bussin lattialla. Sen takia mielellään järjestän erikseen nimmaritilaisuuksia, joissa pääsen tapaamaan faneja. Kyse ei todellakaan ole siitä, että olisin niin ylimielinen, etten halua tavata faneja.

Millaisia terveisiä haluat lähettää faneille?

-Haluan lähettää faneille sellaisia terveisiä, että meistä on mihin vaan.

Anttu Tuiskun lisäksi juttusarjassa omia fanejaan ovat fanittaneet Sanni, Isac Elliot ja Robin.

Lue myös:

Biisianalyysissä Rahan takii: Anatude iskee sellaiseen kultasuoneen, että on pakko twerkkaa koko kesä