Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Isis syntyi Irakin tuhkasta

Irakilaiset kertovat ranskalaisdokumentissa oman selviytymistarinansa.
Irakilaiset kertovat ranskalaisdokumentissa oman selviytymistarinansa. Irakilaiset kertovat ranskalaisdokumentissa oman selviytymistarinansa. yle tv1

TV1 torstaina 17.8.2017 klo 21.50 - 22.40, uusinta keskiviikkona 23.8. klo 23.00
Katsottavissa Yle Areenassa

Ranskalainen toimittaja Paul Moreira on seurannut Irakin tapahtumia yli vuosikymmenen ajan. Uudessa dokumentissaan Moreira tapaa ihmisiä, joita hän kuvasi Yhdysvaltain liittouman aloittaman miehityksen alkuvaiheessa vuonna 2003.

Kun Yhdysvallat vetäytyi Irakista, maahan syntyi valtatyhjiö, johon syntyi terroristijärjestö Isis.

Dokumentissa irakilaiset kertovat oman selviytymistarinansa. Miten Irakista tuli murtunut kansakunta? Moreira selvittää Isisin syntyvaheita.ja valaisee myös sitä, miten maan tapahtumat laukaisivat Eurooppaan levinneen terrorismin.

Birth of A Monster. Tuotanto: Java Films, Ranska, 2016.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.