Hyppää pääsisältöön

Historia: Calamity Jane, lännen legenda

Martha Cannaryn alias Calamity Janen elämä osana villin lännen legendaa on aina kiehtonut suurta yleisöä.
Calamity Jane oli tunnettu villin lännen hahmo. Martha Cannaryn alias Calamity Janen elämä osana villin lännen legendaa on aina kiehtonut suurta yleisöä. yle tv1

TV1 maanantaina 28.8.2017 klo 19.00 - 19.55
Yle Areenassa 30 päivää

Martha Cannaryn alias Calamity Janen (1852 - 1903) elämä osana villin lännen legendaa on aina kiehtonut suurta yleisöä.

Hänet tunnettiin taitavana tiedustelijana, taisteluistaan intiaaneja vastaan sekä toisen legendan Wild Bill Hickokin ystävänä. Ranskalaisdokumentti selvittää, millainen oli tämän itsenäisen ja ainutlaatuisen naisen todellinen elämä myytin takana.

Calamity Jane: Légende de l'Ouest. Calamity Jane, Legend Of The West. Ohjaus: Gregory Monro. Tuotanto: Arte, Ranska, 2014

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.