Hyppää pääsisältöön

Tuntematon vihollinen – sateenkaariaiheinen Emmy-voittaja

Emmy-palkittu elokuva kertoo hiv- ja aids-epidemian alkuvaiheista 1980-luvun New Yorkissa.
Matt Bomer (vas.) ja Mark Ruffalo. Emmy-palkittu elokuva kertoo hiv- ja aids-epidemian alkuvaiheista 1980-luvun New Yorkissa. yle tv1

TV1 tiistaina 1.5.2018 klo 23.25 - 01.35

Emmy-palkittu elokuva Tuntematon vihollinen (16) kertoo hiv- ja aids-epidemian alkuvaiheista 1980-luvun New Yorkissa.

Yhdysvaltain seksuaalipoliittiseen ilmapiiriin pureutuvan draaman on ohjannut urallaan neljästi Emmy-palkittu Ryan Murphy.

Elokuvan on käsikirjoittanut Larry Kramer ja se perustuu hänen samannimiseen, omaelämänkerralliseen näytelmään. Näytelmä on saanut Tony-palkinnon, jota kutsutaan myös teatterialan Oscariksi.

Nimekkäät näyttelijät

Tarinan keskiössä on Mark Ruffalon esittämä suorapuheimen kirjailija ja aktivisti Ned Weeks, joka ryhtyy sinnikkäästi tekemään valistustyötä homoyhteisössä leviävästä sairaudesta.

Päärooleissa nähdään nimekäs näyttelijäkaarti Matt Bomer, Julia Roberts, Taylor Kitsch, Jim Parsons, Alfred Molina, Joe Mantello ja Jonathan Groff,

16 Emmy-ehdokkuutta

Tuntematon vihollinen -elokuva sai yhteensä 16 Emmy-ehdokkuutta ja se palkittiin parhaana televisioelokuvana.

Mark Ruffalo sai ehdokkuuden parhaasta miespääosasta ja Julia Roberts parhaasta naissivuosasta. Jim Parsons, Joe Mantello, Alfred Molina ja Matt Bomer saivat kaikki ehdokkuudet parhaasta miessivuosasta.

The Normal Heart. Ohjaus: Ryan Murphy. Tuotanto: HBO, Yhdysvallat, 2014. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2017.