Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Cheer Up

Rovaniemeläinen cheerleading-joukkue jäi jälleen kerran viimeiseksi. Määrätietoinen valmentaja puskee töitä voiton eteen.
Rovaniemeläinen cheerleading-joukkue harjoittelee sinnikkäästi. Rovaniemeläinen cheerleading-joukkue jäi jälleen kerran viimeiseksi. Määrätietoinen valmentaja puskee töitä voiton eteen. yle tv1

TV 1 maanantaina 28.8.2017 klo 21.30 - 22.45, uusinta sunnuntaina 3.9. klo 12.45
Yle Areenassa 30 päivää

Rovaniemeläinen Arctic Circle Spirit jäi jälleen kerran viimeiseksi cheerleadingin SM-karsinnoissa 2011. Valmentaja Miia Norvapalo ja teini-ikäiset tytöt puskevat määrätietoisesti töitä, jotta seuraavan vuoden kisoissa pärjättäisiin.

Potkua Teksasista

Miia on kyllästynyt joukkueen jatkuvaan huonoon menestykseen ja päättää matkustaa cheerleadingin synnyinseudulle, Teksasiin, missä maailman parhaiden cheerleaderien määrätietoisuus antaa hänelle uuden suunnan valmennukseen.

Kun Miia palaa Suomeen, hän ajaa sinnikkäästi joukkuetta voittoon.

Rovaniemeläinen cheerleading-joukkue jäi jälleen kerran viimeiseksi. Määrätietoinen valmentaja puskee töitä voiton eteen.
Valmentaja Miia uskoo voittoon. Rovaniemeläinen cheerleading-joukkue jäi jälleen kerran viimeiseksi. Määrätietoinen valmentaja puskee töitä voiton eteen. yle tv1

Pienin murheista

Joukkueen huono menestys on Aino Selinille ja Patricia Friskille pienin heidän ongelmistaan. Tytöille joukkuetoverit ovat kuin toinen perhe ja tärkeä tuki ongelmia täynnä olevan arjen keskellä.

Miia taas uskoo joukkueen voiton olevan ratkaisu kaikkeen, kunnes elämä yllättää hänet täydellisesti.

Pirteää ja melankolista

Dokumentin ohjaajaa, kanadalaista Christy Garlandia kiinnosti ristiriita pirteän amerikkalaisen urheilulajin ja suomalaisen melankolisena pidetyn mentaliteetin välillä. Samantapainen ristiriita vallitsee hänen mukaansa usein ihmisten henkilökohtaisessa elämässä.

Garlandin dokumentti kuvaa joukkueen teini-ikäisten jäsenten maailmaa, missä tytöt tekevät kaikkensa täyttääkseen omat ja muiden odotukset, mutta elämä ei vain aina mene putkeen.

Patricialle, Ainolle ja Miialle itsensä, oman paikkansa sekä perheen merkityksen löytäminen on lopulta paljon tärkeämpää kuin yhdenkään kilpailun voitto.

Cheer Up. Ohjaaja: Christy Garland. Tuotanto: Napafilms Oy, 2016.

Rovaniemeläinen cheerleading-joukkue jäi jälleen kerran viimeiseksi. Määrätietoinen valmentaja puskee töitä voiton eteen.
Rovaniemeläinen cheerleading-joukkue jäi jälleen kerran viimeiseksi. Määrätietoinen valmentaja puskee töitä voiton eteen. yle tv1
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.