Hyppää pääsisältöön

"Kyllä, olen imettävä isä" – kymmenen nuorta kuvaa elämänsä käännekohtia

Kuvassa Sion ja Wes sekä heidän lapsensa Caleb.
Kuvassa Sion ja Wes sekä heidän lapsensa Caleb. perheet,lapsiperheet,homoseksuaalit,transihminen,transsukupuolisuus,Pariskunta,my selfie life

Pakko-oireista kärsivä tubettaja, transsukupuolinen isä ja kahdeksan muuta Yhdysvalloissa elävää nuorta kuvaavat oman elämänsä taitekohtia sarjassa My Selfie Life.

Kanavallani on neljännesmiljoona seuraajaa, mutta yliopistolla olen yksin.― Alyx

Alyx on 19-vuotias tubettaja Bostonista. Hän kärsii pakko-oireista, jotka lieventyvät aina, kun hän tubettaa. Nuori nainen suunnitteleekin yliopisto-opintojen lopettamista ja muuttoa länsirannikolle tubettamaan kokopäiväisesti.

Haluan lapseni parasta, joten imetän. Ei se tee minusta naista.― Sion

Sion on 26-vuotias transsukupuolinen mies, joka on itse synnyttänyt poikansa Calebin. Nyt Sion toivoo saavansa kohdunpoistoleikkauksen, joka viimeistelisi hänen sukupuolenkorjauksensa.

“En ole Calebin äiti, vaan toinen isä. Haluan, että muut tajuavat sen.”

Oma kamppailunsa on myös Sionin miehellä Wesillä, joka on edelleen kaapissa oman homoutensa kanssa.

Kun äiti tajusi lesbouteni, hän yritti hakata minut heteroksi.― Brienna

Brienna on asunut kuuden vuoden aikana yli 20 sijaiskodissa New Yorkissa, koska ei voinut asua äitinsä kanssa saman katon alla. Hän täyttää pian 22 vuotta, minkä jälkeen hänen täytyy löytää asunto – muuten hän joutuu kadulle. Onneksi naisella on ystäviä, jotka ovat kokeneet saman kohtalon.

Kipuni vastaa sitä kuin joku polttaisi jalkaani kolvilla ja pyörittelisi sitä nahan sisällä.― Teige

Teige oli matkalla kouluun, kun häneen törmäsi auto. Törmäyksen jälkeen Teige linkkasi kouluun ja uskoi selvinneensä vähällä. Neljä vuotta onnettomuuden jälkeen krooninen jalkakipu hallitsee hänen elämäänsä täysin. McGillin kipuasteikon mukaan hänen jalkakipunsa on luokkaa 41/50, kun esimerkiksi synnyttäminen on 35/50.

Teige toivoo kipeän jalkansa amputointia, mutta mitä vanhemmat sanovat poikansa ideasta?

En pelkää kuolemaa vaan pelkään sen vaikutuksia läheisiini.― Jason

Jason ja Jeremy ovat identtiset kaksoset, jotka rakastavat teatteria. Veljesten elämää varjostaa Jasonin parantumaton syöpä. Äitinsä painostuksesta huolimatta Jason ei halua tietää, kuinka kauan elinaikaa hänellä vielä on.

"En halua, kenenkään sanelevan minulle, milloin kuolen. Kyllä minä sen sitten huomaan."

Äitini hylkäsi minut ja jätti minut isovanhemmilleni.― Mandy

Vauvana isovanhempiensa kasvattamaksi joutunut 26-vuotias Mandy aikoo tavata äitinsä ensimmäistä kertaa. Miksi äiti jätti hänet? Mukaan tunteikkaalle matkalle lähtevät myös Mandyn aviomies ja lapsi.

En mahtunut suihkuun. Olin niin iso.― Joel

Joel on saanut elämänsä järjestykseen. Pahimmillaan 260 kiloa painanut mies on aloittanut painonpudotuksen. Motivaatiota ja kannustusta projektiin antaa some, jonne hän postaa kuvia kehityksestään. Löytäisikö 28-vuotias Joel myös rohkeutta pyytää naista treffeille ensimmäistä kertaa elämässään?

Olemme kuitenkin nuoria, ja tämä on mahdollisuuksien maa.― Oliver

Espanjalaisella Oliverilla on unelma saada oleskelulupa Yhdysvaltoihin ja työpaikka amerikkalaisessa lakitoimistossa. Täydelliseen elämään kuuluisi myös yhteinen tulevaisuus tyttöystävä Tamaran kanssa. Kuinka Oliverin unelmien käy, kun oleskeluluvan saaminen on arpapeliä ja Tamara haikailee takaisin Espanjaan?

Aion todistaa, että naisetkin pärjäävät pelialalla.― Renee

Renee on itseoppinut koodaaja, jonka intohimo on pelien kehittäminen. Hän on perustanut oman pelifirman ja valmistautuu esittelemään oman pelinsä alan suuressa tapahtumassa. Renee ei ole lannistunut, vaikka miesvaltaisella alalla häntä on vähätelty sukupuolensa takia. Hän on saanut myös väkivaltaisia uhkauksia.

"Henkeäni on uhattu. 'Kun tulet messuille, hakkaamme sinut!'"

Miten Reneen peli otetaan messuilla vastaan?

Nettityttönä tienaan rahat vuokraan ja opintolainaan. Nettityttönä on kivaa.― Desiree

Desiree muutti New Yorkiin tavoitellakseen unelmaansa Broadway-tähtenä. Rahan tarve ajoi naisen strippaamaan kameran eteen. Nettitytön työ vaikeuttaa Desireen alkuperäisen unelman toteutumista. Kumpi voittaa – intohimo vai helppo raha?

Lue lisää:

Video ei enää katsottavissa

Elämä blogin kääntöpuolella ei aina ole ruusunpunaista – Nofilter seuraa neljää julkkisbloggaajaa

Uudet kengät, ranskalainen manikyyri, seksikäs aurinkoinen look – katso, mitä puin tänään! Tämän luet blogista, mutta haluatko tietää, mitä tapahtuu blogin takana? Norjalaissarja Nofilter (Bloggerne) seuraa neljää bloggaajaa ja heidän arkeaan – joka ei aina ole yhtä ruusunpunainen kuin heidän bloginsa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua