Hyppää pääsisältöön

Prisma: Kukkien kehitys

Maailmassa on noin 300 000 kukkivaa kasvilajia, joista neljä ovat tärkeässä roolissa elämäämme.
Puutarhuri Carol Klein (vas.) ja professori Beverly Glover tutustuvat kurjenmiekkoihin. Maailmassa on noin 300 000 kukkivaa kasvilajia, joista neljä ovat tärkeässä roolissa elämäämme. Kuva: BBC yle tv1

TV1 keskiviikkoisin 30.8. - 6.9.2017 klo 19.00 - 19.50, uusinta lauantaisin klo 14.00 ja tiistaisin n. klo 00.05
Yle Areenassa 7 päivää

Maailmassa on noin 300 000 kukkivaa kasvilajia. Evoluutio ja jalostus ovat tehneet neljästä lajista tärkeän osan elämäämme.

Minkälainen on puutarhojen suosikkien kurjenmiekan, tulppaanin, ruusun ja lumpeen kasvitieteellinen historia?

BBC:n kaksiosainen dokumenttisarja selvittää, miten ihminen on muuttanut näitä kukkia ja miten ne ovat muuttaneet meitä.

Plant Odysseys. Tuotanto: BBC, Britannia, 2014

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.