Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle uutisoi Suomen yritysvaltuuskunnan Kiinan-matkasta laajasti

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Keskisuomalaisessa 18.7.2017.

Arvo Tammela pitää mielipidekirjoituksessaan Keskisuomalaisessa (12.7.) Ylen uutisointia pääministeri Sipilän ja yritysvaltuuskunnan kesäkuisesta vienninedistämismatkasta Kiinaan niukkana ja kysyy, miksi Ylen oma toimittaja ei ollut paikan päällä.

Yle tekee yhteistyötä STT:n kanssa. Koska Kiinaan lähti STT:n toimittaja, Yle päätti olla lähettämättä matkalle omaa toimittajaa.

Pääministerin Kiinan-vierailusta uutisoitiin Ylen eri kanavilla, mm. radio- ja tv-uutisten useissa eri lähetyksissä sekä 25.6. että 26.6. Aamu-tv:n uutisissa matkaa ennakoitiin 25.6., lisäksi Aamu-tv:ssä esitettiin 26.6. syventävä juttu Kiinan markkinoista.

Radion Ajantasa-ajankohtaisohjelmassa keskusteltiin 26.6. Kiinan ja Suomen kaupasta. Edelleen 3.7. Ajantasassa käsiteltiin pääministerin matkalla tehtyjä sopimuksia, haastattelussa oli Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson. Verkossa vienninedistämismatkan tulokset käytiin läpi laajasti 3.7. julkaistussa jutussa.

Pääministerin matkan keskeistä antia ovat sen vaikutukset suomalaiseen liike-elämään ja sitä kautta koko yhteiskuntaan. Yle uutisoi matkan välittömät tulokset, ja seuraamme myös jatkossa kuinka matkalla tehdyt sopimukset konkretisoituvat investointeina ja kaupallisena yhteistyönä Suomen ja Kiinan välillä.

Riikka Venäläinen
päätoimittaja, Uutis- ja ajankohtaistoiminta, Yle

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kun avaruuden sivilisaatio soittaa, älä vastaa

  Kiinan suosituin scifikirjailija Cixin Liu Worldcon75:ssa

  Kiinalainen tieteiskirjallisuus tekee samaan aikaan näyttävää esiinmarssia kuin Kiinan suurvalta-asema vahvistuu. Insinööri-kirjailija Cixin Liu voitti vuonna 2015 Hugon, yhden maailman suurista scifi-kirjallisuuspalkinnoista teoksellaan Three-Body Problem. Cixin Liun kekseliäs ja megalomaaninen scifi-eepos varoittaa avaruuden sivilisaatioista.

 • Pitkä sähkökatko saisi yhteiskunnan polvilleen 48 tunnissa - tiedätkö miten varautua?

  48 tunnissa sähkökatkos lamaannuttaisi arkielämän.

  Suomi toimii nykyään täysin sähkön varassa. Lyhyetkin sähkökatkot hankaloittavat elämää, mutta jo 48 tunnissa hankaluudet muuttuvat vakaviksi ongelmiksi: veden tulo lakkaa, ruoat pilaantuvat, pakkasella kotien lämpötila laskee. Nykyisten suositusten mukaan ihmisten kannattaisi varautua ns. kotivaralla selviytymään 72 tunnin ajan.

 • Tiesitkö tämän mustikasta?

  Säännöllinen mustikan syöminen voi lieventää tulehdustilaa.

  Mustikka on metsien kultakimpale. Jo muutama desi mustikoita päivässä auttaa kattamaan hyvän osan esimerkiksi päivän kuitumäärästä ja E-vitamiinitarpeesta. Säännöllinen mustikoiden syöminen voi myös lieventää esimerkiksi diabetekseen ja sepelvaltimotautiin liittyvää matala-asteista tulehdustilaa.

 • Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille extreme-lajeissa

  Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja euforisia hetkiä.

  Uudessa sarjassa Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille jokamiehen extreme-lajeissa. Ensimmäiset, syksyllä 2017 suoritettavat lajit ovat 150 kilometrin merimelonta ja 130 kilometrin polkujuoksu. Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja – toivottavasti – itsensä ylittämisen euforisia hetkiä.