Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle Areenan ohjeet opastavat pulmatilanteissa

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Kainuun Sanomissa 19.7.2017.

Päivi Bisi harmitteli kolumnissaan (Kainuun Sanomat 14.7.) sitä, ettei Yle Areena toimi hänen laitteissaan.

Yle Areenasta käynnistetään joka viikko kahdeksan miljoonaa tv- ja radio-ohjelmaa ja sitä käytetään viikoittain noin miljoonalta eri laitteelta.

Laitevalmistajien eri merkkien ja mallien kirjo on valtava. Esimerkiksi pelkästään erilaisia Android-laitteita Areenassa tunnistetaan useita satoja. Näiden lisäksi tulevat eri iOS-laitteet, äly-tv:t ja selaimet. Näin suuressa määrässä eri laitteita tulee valitettavasti väistämättä vastaan tilanteita, joissa palvelu ei kaikilla laitteilla toimi moitteettomasti.

Ensimmäinen vinkki ongelmatilanteissa on aina tarkistaa, että laitteen oma ohjelmisto ja siinä mahdollisesti käytettävä Areena-sovellus ovat ajan tasalla.

Käyttöohjeita löytyy Areenan Ohjeet-linkin takaa ja osoitteesta http://ohjeet.areena.yle.fi. Ohjeita on erikseen mobiili- ja tablettilaitteille sekä tietokoneelle ja äly-tv:lle. Ohjeista löytyy myös vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Mikäli olet tehnyt ohjeiden mukaan, mutta Areena ei siitä huolimatta toimi, kannattaa ottaa yhteyttä Areenan tukeen sähköpostitse osoitteessa areena.info@yle.fi.

Pyrimme siihen, että kaikki käyttäjät saisivat avun, eivätkä tekniset pulmat haittaisi kiinnostavien sisältöjen kuuntelua ja katselua.

Kari Haakana
palvelupäällikkö, Yle Areena

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kun avaruuden sivilisaatio soittaa, älä vastaa

  Kiinan suosituin scifikirjailija Cixin Liu Worldcon75:ssa

  Kiinalainen tieteiskirjallisuus tekee samaan aikaan näyttävää esiinmarssia kuin Kiinan suurvalta-asema vahvistuu. Insinööri-kirjailija Cixin Liu voitti vuonna 2015 Hugon, yhden maailman suurista scifi-kirjallisuuspalkinnoista teoksellaan Three-Body Problem. Cixin Liun kekseliäs ja megalomaaninen scifi-eepos varoittaa avaruuden sivilisaatioista.

 • Pitkä sähkökatko saisi yhteiskunnan polvilleen 48 tunnissa - tiedätkö miten varautua?

  48 tunnissa sähkökatkos lamaannuttaisi arkielämän.

  Suomi toimii nykyään täysin sähkön varassa. Lyhyetkin sähkökatkot hankaloittavat elämää, mutta jo 48 tunnissa hankaluudet muuttuvat vakaviksi ongelmiksi: veden tulo lakkaa, ruoat pilaantuvat, pakkasella kotien lämpötila laskee. Nykyisten suositusten mukaan ihmisten kannattaisi varautua ns. kotivaralla selviytymään 72 tunnin ajan.

 • Tiesitkö tämän mustikasta?

  Säännöllinen mustikan syöminen voi lieventää tulehdustilaa.

  Mustikka on metsien kultakimpale. Jo muutama desi mustikoita päivässä auttaa kattamaan hyvän osan esimerkiksi päivän kuitumäärästä ja E-vitamiinitarpeesta. Säännöllinen mustikoiden syöminen voi myös lieventää esimerkiksi diabetekseen ja sepelvaltimotautiin liittyvää matala-asteista tulehdustilaa.

 • Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille extreme-lajeissa

  Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja euforisia hetkiä.

  Uudessa sarjassa Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille jokamiehen extreme-lajeissa. Ensimmäiset, syksyllä 2017 suoritettavat lajit ovat 150 kilometrin merimelonta ja 130 kilometrin polkujuoksu. Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja – toivottavasti – itsensä ylittämisen euforisia hetkiä.