Hyppää pääsisältöön

Biisianalyysissä Päästä mut sisään: Karri Koiran uutuus on autotunella höystetty bängeri, joka on tehty tanssilattioita varten

Tällaista Karri Koiraa ei olla ennen kuultu.

Karri Koira. // Kuva: Andrei Kipahti

Hetkinen nyt! Eikös Karri Koira ole se rap ja R&B-artisti, joka tunnetaan melko hempeistä kappaleista, joissa on positiivinen fiilis ja joiden tahdissa voi toki nyökyttää päätä, mutta jotka eivät kuitenkaan pakota siirtymään tanssilattialle?

Kyllä, tällainen artisti hän on – tai ainakin on ollut. Tähän skaalaan Karri Koiran uusi biisi tekee poikkeuksen.

Tänään perjantaina 21. heinäkuuta julkaistu Päästä mut sisään on nykytrendin mukaisesti vahvasti autotunetettu biisi. Siinä ei ole mitään pahaa, mutta tällaista ei ole kuultu Karri Koiralta aiemmin. Ainakaan näin selkeästi.

Autotunen lisäksi kappaleen tuotanto on täysin uudenlaista Karri Koiraa, etenkin kertosäkeen osalta. Aivan kuin Karri Koira olisi fiilistellyt Kygon hittejä, sillä Päästä mut sisään -biisissä on vahvaa tropical house- ja future bass -vibaa, joka yhdistyy dancehalliin ja R&B-musiikkiin. Lisäksi kappale kuulostaa siltä, että siihen on otettu roimasti vaikutteita Blonden ja Graig Davidin Nothing Like This -kappaleesta. Miksipäs ei, sillä Nothing Like This on kova kesäkappale viime vuodelta.

Kappaleen tuotanto on täysin uudenlaista Karri Koiraa, etenkin kertosäkeen osalta.

Kertosäkeen tempo on huomattavasti nopeampi kuin Karri Koiran tunnetuimmassa Lähe mun kaa -hitissä. Tuntuukin siltä, että Karri Koira on tietoisesti yrittänyt tehdä loppukesän hittiä, jonka tahdissa tanssia joko yökerhoissa tai pimenevässä kesäillassa. Jos tämä oli hänen tavoitteensa, se voi ihan hyvin onnistua.

Karri Koiran edelliset sinkut Jos se vaan sut sulattaa ja Yks kertovat siitä, kuinka biisien kertoja yrittää saada hänen kiinnostuksensa kohteena olevan henkilön hurmatuksi. Päästä mut sisään kertoo sen sijaan siitä, kuinka kertoja on sanonut jotain tyhmää, jonka vuoksi ihastus ei päästä häntä luokseen.

Tarvin avaimii beibi, voitsä päästää mut sisään
Meil ei oo aikaa leikkii, voitsä päästää mut sisään
Älä jätä mua rappuun beibi päästä mut sisään

Inhottava tilanne, josta osalla lienee omakohtaista kokemusta.

Karri Koira esiintyy tänä kesänä vielä esimerkiksi Blockfesteilla yhdessä Lihamyrskyn kanssa. Blockfesteilla Karri Koira tulee lavalle myös hänen, Ruudolfin, Tono Slonon ja Henry Leen Vähäiset äänet -kokoonpanossa, joka on nähty keikkalavoilla viimeksi neljä vuotta sitten.

Lue myös:

Biisianalyysissä Kupla: Ida Paul & Kalle Lindroth on varma valinta, jos haluat kuulla hyvän parisuhdebiisin

Biisianalyysissä Rudeboy: Sonnyn yllättävässä R&B-slovarissa laulaa Kasmir

Biisianalyysissä Sua sua: Kauriinmetsästäjät tuo kesän tanssittavalla ihastumiskappaleellaan

Biisianalyysissä Sun katu: Vestan dramaattiseen uutuusbiisiin on helppo samaistua, jos on koskaan eronnut

Biisianalyysissä Ei riidellä enää: Chisu teki uransa intensiivisimmän kappaleen – ja se on paljon sanottu tämän artistin kohdalla