Hyppää pääsisältöön

Weekend Festival lähestyy: valmistaudu kuuntelemalla DJ Orionin timanttiset ja nostalgiset kesäspesiaalit Yle Areenasta – ja voita liput festareille

DJ Orion juontaa tällä viikolla Uuden musiikin iltavuoroa ja jakaa Weekend Festival -lippuja perjantai-illan lähetyksessä.

DJ Orion tämän viikon ajan perjantai-illan lähetyksen lisäksi Uuden musiikin iltavuorossa.

Heräsitkö aamulla siihen, että tanssijalka heilui holtittomasti ja pää nyökkyi rytmikkäästi puolelta toiselle?

Jos näin kävi, niin ei hätää. Se on vain merkki siitä, että konemusiikkifestari Weekend Festivalin alkuun on enää alle pari viikkoa.

Weekend Festivalia odotellessa on hyvä aika tutustua YleX:n perjantai-iltojen konemusiikkiguru DJ Orioninkesäspesiaalilähetyksiin, jotka kuultiin YleX:n taajuudella aiemmin tänä kesänä.

Kesäspesiaalilähetykset on jaoteltu kolmeen eri genreen: house-, trance- ja oldskool-klassikot. Kukin lähetys on kahden tunnin mittainen. Niiden biisilistat voi käydä katsomassa DJ Orionin verkkosivuilta.

Ajatus kesäklassikkolähetysten tekemiseen kumpusi siitä, että musiikin elinkaari on nykyään lyhyempi kuin koskaan – etenkin DJ-piireissä.

"Vaikka nämä ovat vanhoja klassikoita, niin ne eivät ole vanhojen setien ikenienimeskelymusiikkia."― DJ Orion

- Kaksi viikkoa vanha biisi on jo niin vanha ja niin kuultu. Monien muiden genrejen klassikoille annetaan radiossa enemmän aikaa, vaikka tanssimusiikkiklassikot ovat tosi kysyttyjä, DJ Orion sanoo.

DJ Orionin koostamista klassikkobiiseistä moni on sellainen, joka todennäköisesti tullaan kuulemaan Weekend Festivalilla Helsingissä 4.–5. elokuuta. Houseklassikot-listalta varma Weekend-biisi on Eric Prydzin Pjanoo, jolta ei DJ Orionin mukaan pääse pakoon millään kesäfestarilla. Trance-listalta potentiaalinen Weekendissä kuultava kappale on suomalaisen Slusnik Lunan Sun, joka äänestettiin sijalle kolme YleX:n 100 suurta suomalaista konemusiikkikappaletta -äänestyksessä vuonna 2016.

Oldskool -kappaleista Weekendeillä soi mitä varmemmin Robert Milesin legendaarinen Children, jonka nostalgia-arvo on juuri nyt erittäin suuri, sillä Miles menehtyi kuluvan vuoden alussa.

On hyvin mahdollsita, että Weekendeillä tullaan kuulemaan myös tukku muita DJ Orionin klassikkolistoille nostamia kappaleita. Klassikot ovat DJ Orionin mukaan kuitenkin niitä kappaleita, jotka yleensä aiheuttavat yleisössä kaikkein suurimmat reaktiot.

- Vaikka nämä ovat vanhoja klassikoita, niin ne eivät ole vanhojen setien ikenienimeskelymusiikkia. Nämä ovat biisejä, jotka ovat edelleen vahvoja tanssilattialla.

Jaossa Priority-lippuja Weekend Festivalille

DJ Orion jakaa perjantaina 28. heinäkuuta kello 20–22 tulevan lähetyksensä aikana Priority-lippuja Weekend Festivalille. Priority-lippujen ikäraja on 18 vuotta. Lippujen omistajille on nopeampi sisäänkäynti festarialueelle. Festareilla on myös oma Priority-alue, jossa on vain Priority-asiakkaille tarkoitettu vessa ja baari.

Ennen perjantai-illan lähetystä DJ Orion juontaa tämän viikon ajan Uuden musiikin iltavuoroa maanantaista torstaihin kello 17–19. Uuden musiikin iltavuorossa DJ Orion esittelee jonkin verran myös uutta koneellisempaa musiikkia, mutta lähetykset poikkeavat silti merkittävästi DJ Orionin perjantai-iltojen konemusatykityksestä.

- Seuraan hirveän laajalta skaalalta musaa, ja nyt mulla on  mahdollisuus ottaa soittoon uusia helmiä, jotka eivät ole soineet radiossa Suomessa, mutta jotka ovat mielenkiintoisia ja superhyviä biisejä! On tulossa indierokkia, R&B-kamaa sekä vähän koneellisempaa poljentoa, DJ Orion sanoo.

YleX on vahvati mukana Weekend Festivalilla Helsingin Kyläsaaressa 4.–5. elokuuta.

Lue myös:

Töölön Ketterä, KOI ja YleX:n omat DJ:t ottavat Uuden musiikin iltavuoron haltuun – luvassa parasta uutta musaa pienellä twistillä

Weekend Festivalin DOME-lavan viimeiset kiinnitykset julki – mukana myös DJ:t Tensnake ja Thomas Jack

Weekend Festivalille saapuva Pendulum on konemusiikin jättiläinen, joka kiinnostaa genrerajoista riippumatta