Hyppää pääsisältöön

Haluatko keikalle Weekend Festivalille? YleX tuo festareille bilekontin – ja haluaa just sut esiintyjäksi!

Bilekontissa järjestetään silent disco, joka tulee olemaan vähintään yhtä siisti juttu kuin Ruisrockin reivikontti.

Weekend Festivalia juhlitaan 4–5. elokuuta Helsingissä // Kuva: YleX/Tuuli Laukkanen

Oletko tulossa Weekend Festivalille? Hyvä.
Haluatko vetää festareilla oman DJ-setin? Hyvä.

Se on nimittäin mahdollista.

YleX tuo Weekend Festivalille maailmalla suuressa suosiossa olevan silent disco -konseptin, joka järjestetään erityisessä bilekontissa. Silent disco toimii samaan tapaan kuin Ruisrockin hämmentävä reivikontti: myös silent discossa bailataan täysillä tuntemattomien kanssa.

Erona Ruissin reivikonttiin on kuitenkin se, että silent discossa DJ:n soittamaa musiikkia kuunnellaan kuulokkeilta. Ilman kuulokkeita kuulee vain perus festarihälinää.

- Siinä pääsee uppoutumaan maailmaan, jota ei kuule ulospäin. Siinä ei pysty etukäteen arvioimaan, kannattaako mennä kuuntelemaan vai ei. Pitää lyödä luurit päähän ja fiilistellä, YleX:n oma DJ Orion sanoo.

"Kun on soittamassa, niin saattaa myös päätyä YleX:n suoraan radiolähetykseen."― DJ Orion

Se, millaisen musiikin tahtiin silent discossa fiilistellään ja bailataan, voi riippua juuri sinusta.

Voit lähettää oman 15 minuutin megamixin DJ Orionille hänen ohjelmasivunsa kautta. Miksauksen musiikkityylillä ei ole merkitystä. Orion kuratoi joukosta parhaat DJ:t, jotka saavat oman keikan bilekonttiin. Silent discossa oman keikkansa käyvät heittämässä myös ainakin Suomen eturivin DJ-nimet.

- Kun on soittamassa, niin saattaa myös päätyä YleX:n suoraan radiolähetykseen, DJ Orion kertoo.

Miksauksia voi lähettää DJ Orionille aina keskiviikkoon 2. elokuuta saakka. Orion on 3. elokuuta henkilökohtaisesti yhteydessä niihin, jotka saavat oman esiintymisslotin Weekendin bilekonttiin. Silent discon setit tulevat olemaan 30–60 minuutin mittaisia.

Mikäli käy niin, että keikkasi – tai kenen tahansa silent disco -keikka – on niin suosittu, että kontti tulee täyteen eikä vapaita kuulokkeita ole enää jäljellä, niin ei hätää! Silent discoa voi fiilistellä myös omilla kuulokkeilla kontin ulkopuolella aina niin kaukaa, minne signaali yltää.

Voit jo nyt ladata itsellesi sovelluksen, jonka kautta voit kuunnella, tanssia – mahdollisesti myös reivata – silent discon DJ:den tahdissa. Avaa sovellus festareilla, kytke wifi päälle, valitse yhteys nimeltä YleXhiljainendisco, laita kuulokkeet korvillesi.

Ja nauti.

Sovelluksen voit ladata Androidille täältä ja iOS-käyttöjärjestelmälle täältä.

YleX tekee Weekend Festivalilta 14 tuntia suoraa radiolähetystä DJ Orionin ja Suomen sekä maailman kovimpien DJ-nimien johdolla. Studiossa vierailee kotimaisten huippunimien lisäksi muun muassa Armin van Buuren, Umek ja monia muita. Radiolähetyksissä kuullaan myös live-vetoja.

Weekend Festivalin radiolähetykset DJ Orionin houstaamana perjantaina ja lauantaina 4. ja 5. elokuuta kello 17–24.

Lue myös:

Weekend Festival lähestyy: valmistaudu kuuntelemalla DJ Orionin timanttiset ja nostalgiset kesäspesiaalit Yle Areenasta – ja voita liput festareille

Weekend Festivalille saapuva Marshmello on suosittu mysteeri-DJ, joka ei ole paljastanut henkilöllisyyttään – sen vuoksi hän esiintyy aina vaahtokarkkina

Ruisrock 2017: Testasimme Ruisrockin hämmentävän reivikontin − tällaista on tanssia estottomasti ahtaassa tilassa keskellä kesäfestaria