Hyppää pääsisältöön

Tanssimusiikkia uudella tavalla Allsång på Skansenissa

Anna Sköld, Henrik Sethsson och Andres Olsson från dansbanden Wizex, Casanovas och Sannex
Andreas Olsson (vas.), Anna Sköld ja Henrik Sethsson. Anna Sköld, Henrik Sethsson och Andres Olsson från dansbanden Wizex, Casanovas och Sannex Kuva: Yle/ Sofie Gammals Allsång på Skansen,Anna Sköld,Henrik Sethsson,Wizex,Casanovas,Sannex

Anna Sköld, Sandra Estberg, Henrik Sethsson, Sandra Estberg ja Andreas Olsson soittavat eri tanssimusiikkiyhtyeissä Ruotsissa. Tänä kesänä heidät nähdään Allsång på Skansenin lavalla 25. heinäkuuta klo 21.00.

Tapaamme Annan yhtyeestä Wizex, Henrikin yhtyeestä Casanovas ja Sannex-yhtyeen keulahahmon Andreaksen. Allsång på Skansenin yhteislauluohjelmassa he edustavat ruotsalaisia tanssimusiikkiyhtyeitä.
Voiko niin sanoa?

"Ehdottomasti. Haluamme näyttää uutta tanssimusiikkiyhtyeiden Ruotsia", Andreas toteaa.

Te olette siis ystäviä, ette kilpailijoita?

"Näin väitän. On aina hyvä, kun muilla yhtyeillä menee hyvin koska se lisää yleistä kiinnostusta. Casanovas, Sannex, Wizex ja Martinez tekevät ahkerasti töitä. On hauskaa voida osoittaa yleisölle, että jotkut alan toimijat työskentelevät toisella tavalla."

Tanssimusiikki on suosittua myös Suomessa, eikä se tule yllätyksenä. Casanovas on esiintynyt Vaasassa ja Uusikaarlepyyssä ja tuntee aina itsensä tervetulleeksi.

"Keikoilla liikkuu paljon ihmisiä. Huomaa, että tanssimusiikki on suosittua", Henrik toteaa.

Tuntuuko erilaiselta soittaa suomalaisyleisölle? "He ovat iloisempia", Anna sanoo ja nauraa. "Ainahan se on hieman erilaista. Ihmiset tanssivat eri tavoin. Samaa tapahtuu Norjassa."

Annan, Henrikin ja Andreaksen mukaan kaikki paikkakunnat ovat keskenään erilaisia, mutta kaikki ovat hienoja omalla tavallaan.

Sannex ei ole soittanut Suomessa, mutta toivoo, että esiintyminen Allsång på Skansenissa antaa myös suomalaisyleisölle uuden ja erilaisen kokemuksen tanssimusiikkiyhtyeistä.

"Tiedän, että hieman perinteisemmät yhtyeet ovat olleet suosittuja Suomessa. Nyt koittavat kuitenkin uudet ajat", Andreas sanoo.

Suomenkielinen selostaja Hanna Pakarinen

Suorat Allsång på Skansen -lähetykset selostaa suomeksi laulaja Hanna Pakarinen. Ohjelmaa voi seurata alkuperäiskielellä valitsemalla lähetyskieleksi ruotsin.

Viidennen jakson vieraita ovat myös Darin, Svante Thuresson & Nisse Landgren sekä Tove Styrke.