Hyppää pääsisältöön

Isältä tyttärelle – patriarkaalisen Franzan perheen tarina tasa-arvoisemmaksi muuttuvassa Italiassa

Kuva Franzan perheestä italialaisessa Isältä tyttärelle -sarjassa (Di padre in figlia).
Don Giulio (Roberto Nobile) ja Franzan perhe: Sofia, Franca (Stefania Rocca), Elena (Eleonora Errandi), Giovanni (Alessio Boni), Antonio ja Maria Teresa (Alessia Baciga). Kuva: RAI. Kuva Franzan perheestä italialaisessa Isältä tyttärelle -sarjassa (Di padre in figlia). italialaiset,televisio-ohjelmat,televisiosarjat,Italia,perheet

Italialaisessa Isältä tyttärelle -sarjassa (Di padre in figlia) seurataan venetolaisen tislaamoyrittäjän perhettä 1950-luvun lopulta kahdeksankymmentäluvulle. Kiinnostavan sarjan keskiöön nousevat vahvat ja vapautuvat naiset, jotka saavat yhä enemmän jalansijaa yhteiskunnassa. Isältä tyttärelle alkaa Teemalla keskiviikkona 2.8.2017.

Bordelliin vaappuu viimeisillään raskaana olevan nainen. Hän on Franca Franza, joka etsii häntäheikkiä aviomiestään Giovannia. Franca komentaa miehensä kotiin – tästä on tulossa isä kolmatta kertaa. Syntyy jälleen tyttö. Turhautunut isä on ryntäämässä ulos kodistaan, kunnes kuulee ilouutisen: tytön lisäksi syntyi poika. Poika, josta on tuleva isän omistaman tislaamon johtaja.

Isä Giovanni (Alessio Boni) pitää vastasyntynyttä Antonio-vauvaa sylissään sarjassa Isältä tyttärelle (Di padre in figlia). Taustalla Franca (Stefania Rocca).
Giovanni on vihdoin saanut kauan kaipaansa pojan. Kuva: RAI. Isä Giovanni (Alessio Boni) pitää vastasyntynyttä Antonio-vauvaa sylissään sarjassa Isältä tyttärelle (Di padre in figlia). Taustalla Franca (Stefania Rocca). italialaiset,syntymä,isät,vanhemmat,Alessio Boni,Stefania Rocca

Tämä on alkutilanne tyylikkäässä italialaissarjassa Isältä tyttärelle (Di padre in figlia, 2017). Minisarja kertoo venetolaisen Francan perheen tarinan vuodesta 1958 vuoteen 1985. Herkullisen tarinan näyttämönä on vaurastuva Pohjois-Italia, jossa patriarkaatti menettää valtaansa naisten saadessa yhä näkyvämmän roolin yhteiskunnassa. Sarjaa katsoessa voi suorastaan tuntea Italian leppeän kesäillan ilman ihollaan ja maistaa tujun tynnyrissä tislatun grapan.

Brasiliasta Italiaan takaisin muuttaneet Giovanni (Alessio Boni) ja Franca Franza (Stefania Rocca) elävät rakkaudettomassa avioliitossa Veneton alueella Bassano del Grappassa. Onnetonta avioparia yhdistää salaisuus, josta he eivät puhu.

Giovanni omistaa yhdessä ystävänsä Enrico Sartorin (Denis Fasolo) kanssa tislaamon, jossa he tislaavat kunnianhimoisesti Italian parasta grappaa. Sovinistisen Giovannin mielestä tislaamon toiminnan jatkajaksi ei kelpaa yksikään hänen tyttäristään, vaan vastuu odottaa hänen nuorimmaistaan Antoniota.

Perheen lapsista sarjan keskiöön nousee vanhin lapsi Maria Teresa (Cristiana Capotondi), joka kaipaa sisaruksista eniten isänsä huomiota ja jolle isä on kaikista ankarin. Maria Teresa on vakavamielisempi kuin huikentelevainen pikkusisko Elena (Matilde Gioli), joka nauttii estottomasti 1960-luvun tuomista vapauksista. Maria Teresa joutuu kuitenkin vastustamaan isänsä auktoriteettia saavuttaakseen unelmansa.

Maria Teresa (Cristiana Capotondi) sarjassa Isältä tyttärelle (Di padre in figlia)
Maria Teresa uskaltautuu vastustamaan isäänsä voidakseen toteuttaa unelmansa. Kuva: RAI. Maria Teresa (Cristiana Capotondi) sarjassa Isältä tyttärelle (Di padre in figlia) italialaiset,televisio-ohjelmat,Cristiana Capotondi

Sarjassa nähdään, kuinka miesten ja naisten välisessä tasa-arvossa tapahtuva kehitys ja uuden ajan vimma tarttuu Franzan perheen naisiin. He tulevat saavuttamaan elämässään paljon enemmän kuin Giovanni olisi koskaan uskonut.

Isältä tyttärelle on kuvattu melkein kokonaan Venetossa ja se esitettiin Italian Rai 1 -kanavalla keväällä 2017. Sarja perustuu elokuvaohjaaja Cristina Comencinin ideaan ja sen on ohjannut Riccardo Milani. Käsikirjoituksen on tehnyt kirjailija Francesca Marciano yhdessä Giulia Calendan ja Valia Santellan kanssa. Sarjan kahdeksan osaa nähdään Teemalla 2.8. alkaen, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 20.00. Jaksot ovat Areenassa katsottavana kolmen kuukauden ajan.

  • Isältä tyttärelle (Di padre in figlia, Italia 2017). Tuotanto: Bibi Film TV, Rai Fiction. O: Riccardo Milani. N: Alessio Boni, Cristiana Capotondi, Stefania Rocca, Matilde Gioli, Roberto Gudese, Demetra Bellina, Alessandro Roja, Domenico Diele, Denis Fasolo

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa