Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: YleX-kanavaa tehdään nuorille

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Karjalaisessa, Keskisuomalaisessa ja Etelä-Suomen Sanomissa 27.7.2017.

Marko Ahonen kirjoitti kolumnissaan (25.7.) YleX-kanavasta ja sen ohjelmatarjonnasta.

YleX:ää tehdään sisältö edellä, kohderyhmää ja yleisöä ajatellen. YleX:n kohderyhmää ovat 15–29-vuotiaat, joille musiikki merkitsee paljon. Siksi musiikkiaiheita käsitellään laajasti. YleX on aina ollut tukemassa kotimaista musiikkia ja nostamassa uusia suomalaisia nuoria artisteja parrasvaloihin.

YleX:llä kuulee myös haastatteluja ja toimitettuja juttuja. Keskipäivän ohjelma YleX Etusivu on Suomen ainoa nuorille suunnattu asia- ja ajankohtaisohjelma valtakunnallisessa radiossa. Ohjelman vieraat vaihtelevat aina tutkijoista ja ulkomaankirjeenvaihtajista taiteilijoihin ja urheilijoihin. YleX Etusivu käsittelee nuorille ajankohtaisia aiheita aina politiikasta ja taloudesta pop-kulttuurin ilmiöihin.

YleX:n pääpaino on nuorta yleisöä kiinnostavissa asioissa; viihteessä ja musiikissa. Kanavalla on päivittäin musiikkiin erikoistuneita ohjelmia ja laadukas musiikkijournalismi on yksi YleX:n pääsisällöistä. Puheenaiheet, haastattelut ja musiikki valitaan nuorta yleisöä ajatellen. Esimerkiksi Suomen kärkiartistit, musiikkimaailman uudet lupaukset sekä tubettajat ovat usein äänessä YleX:llä.

Ylen julkisen palvelun tehtävä on vaalia elävää suomalaista kulttuuria, myös nuorisokulttuuria sekä tarjota merkityksellisiä ja kiinnostavia sisältöjä myös nuorten ikäryhmälle ja varmistaa, että sisällöt ovat helposti löydettävissä. Tässä YleX:llä on merkittävä rooli.

Vera Zotow
Vastaava tuottaja
YleX