Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: YleX-kanavaa tehdään nuorille

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Karjalaisessa, Keskisuomalaisessa ja Etelä-Suomen Sanomissa 27.7.2017.

Marko Ahonen kirjoitti kolumnissaan (25.7.) YleX-kanavasta ja sen ohjelmatarjonnasta.

YleX:ää tehdään sisältö edellä, kohderyhmää ja yleisöä ajatellen. YleX:n kohderyhmää ovat 15–29-vuotiaat, joille musiikki merkitsee paljon. Siksi musiikkiaiheita käsitellään laajasti. YleX on aina ollut tukemassa kotimaista musiikkia ja nostamassa uusia suomalaisia nuoria artisteja parrasvaloihin.

YleX:llä kuulee myös haastatteluja ja toimitettuja juttuja. Keskipäivän ohjelma YleX Etusivu on Suomen ainoa nuorille suunnattu asia- ja ajankohtaisohjelma valtakunnallisessa radiossa. Ohjelman vieraat vaihtelevat aina tutkijoista ja ulkomaankirjeenvaihtajista taiteilijoihin ja urheilijoihin. YleX Etusivu käsittelee nuorille ajankohtaisia aiheita aina politiikasta ja taloudesta pop-kulttuurin ilmiöihin.

YleX:n pääpaino on nuorta yleisöä kiinnostavissa asioissa; viihteessä ja musiikissa. Kanavalla on päivittäin musiikkiin erikoistuneita ohjelmia ja laadukas musiikkijournalismi on yksi YleX:n pääsisällöistä. Puheenaiheet, haastattelut ja musiikki valitaan nuorta yleisöä ajatellen. Esimerkiksi Suomen kärkiartistit, musiikkimaailman uudet lupaukset sekä tubettajat ovat usein äänessä YleX:llä.

Ylen julkisen palvelun tehtävä on vaalia elävää suomalaista kulttuuria, myös nuorisokulttuuria sekä tarjota merkityksellisiä ja kiinnostavia sisältöjä myös nuorten ikäryhmälle ja varmistaa, että sisällöt ovat helposti löydettävissä. Tässä YleX:llä on merkittävä rooli.

Vera Zotow
Vastaava tuottaja
YleX

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kun avaruuden sivilisaatio soittaa, älä vastaa

  Kiinan suosituin scifikirjailija Cixin Liu Worldcon75:ssa

  Kiinalainen tieteiskirjallisuus tekee samaan aikaan näyttävää esiinmarssia kuin Kiinan suurvalta-asema vahvistuu. Insinööri-kirjailija Cixin Liu voitti vuonna 2015 Hugon, yhden maailman suurista scifi-kirjallisuuspalkinnoista teoksellaan Three-Body Problem. Cixin Liun kekseliäs ja megalomaaninen scifi-eepos varoittaa avaruuden sivilisaatioista.

 • Pitkä sähkökatko saisi yhteiskunnan polvilleen 48 tunnissa - tiedätkö miten varautua?

  48 tunnissa sähkökatkos lamaannuttaisi arkielämän.

  Suomi toimii nykyään täysin sähkön varassa. Lyhyetkin sähkökatkot hankaloittavat elämää, mutta jo 48 tunnissa hankaluudet muuttuvat vakaviksi ongelmiksi: veden tulo lakkaa, ruoat pilaantuvat, pakkasella kotien lämpötila laskee. Nykyisten suositusten mukaan ihmisten kannattaisi varautua ns. kotivaralla selviytymään 72 tunnin ajan.

 • Tiesitkö tämän mustikasta?

  Säännöllinen mustikan syöminen voi lieventää tulehdustilaa.

  Mustikka on metsien kultakimpale. Jo muutama desi mustikoita päivässä auttaa kattamaan hyvän osan esimerkiksi päivän kuitumäärästä ja E-vitamiinitarpeesta. Säännöllinen mustikoiden syöminen voi myös lieventää esimerkiksi diabetekseen ja sepelvaltimotautiin liittyvää matala-asteista tulehdustilaa.

 • Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille extreme-lajeissa

  Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja euforisia hetkiä.

  Uudessa sarjassa Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille jokamiehen extreme-lajeissa. Ensimmäiset, syksyllä 2017 suoritettavat lajit ovat 150 kilometrin merimelonta ja 130 kilometrin polkujuoksu. Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja – toivottavasti – itsensä ylittämisen euforisia hetkiä.