Hyppää pääsisältöön

Purjehditaan avioliiton auvoiseen satamaan

#mittkärleksliv
#mittkärleksliv Kuva: Creative Commons / Moni Sertel rakkaus,romanssit

Kesä on valon, lämmön ja tietenkin rakkauden aikaa.
Teema maanantaina 31.7. klo 12.00, torstaina 3.8. klo 22.35 ja perjantaina 4.8. klo 14.55

Teeman arkistopaikalla mennään kuusikymmentäluvun lopulle, ja näemme kaksi nuorille, vakavaan parisuhteeseen aikoville tarkoitettua asiaohjelmaa.

Nuori avioliitto

”Laki pitää avioliittoa miehen ja naisen välisenä sopimuksena elinikäisestä yhteiselämästä. Sen tarkoituksena on suvun jatkaminen.” Näin jykevästi alkaa Nuori avioliitto -ohjelmamme. Myös rakkauden laiminlyömisestä löytyy lakitekstiä, vaikka rakkaus käsitteenä ei varsinaisesti ole juridiikassa tunnettu.

”Rakkaus ei varsinaisesti kuulu avioliiton juridiseen sisältöön. Sen laiminlyömisestä ei seuraa mitään juridisia vaikutuksia, ellei se ilmene suoranaisena tekona.” Näin todetaan vuonna 1967 valmistuneessa ohjelmassa.

Ensimmäisessä Nuori rakkaus -jaksossa päästään onnellisesti naimisiin! Ohjelmassa tutustutaan perinpohjaisesti nuoren avioliiton perusteisiin, oikeudellisiin näkökohtiin, puolison valintaa koskeviin seikkoihin sekä käytännön järjestelyihin ja ongelmiin perhettä perustettaessa.

Toinen ohjelmamme kertoo avioerosta, ja siinä kuulemme aika traagisenkin tarinan eroon johtaneista syistä. Eron jälkeen miehen ja naisen suhde toimii varsin hyvin, ja etenkin 1960-luvun Suomessa vallinneisiinn tapoihin nähden varsin poikkeuksellisesti huoltajuus on päätynyt isälle.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa