Hyppää pääsisältöön

Lisa Nilssonin mielestä Allsång på Skansen on fantastinen perinne

Lisa Nilsson
Lisa Nilsson Kuva: Yle/ Sofie Gammals Allsång på Skansen,Lisa Nilsson

Lisa Nilsson esiintyy Allsång på Skansen -ohjelman kuudennessa jaksossa 1. elokuuta klo 21.05. Hänen mielestään ohjelma ja konsepti ovat fantastisia ja hän seuraa yhteislauluohjelmaa nykyään eri silmin.

Lisa Nilsson nousee Allsång på Skansenin lavalle neljättä kertaa. Näin hän muistelee.

Allsång på Skansenin lähetyksen jälkeen Lisa Nilsson jatkaa esiintymistään SVT Playn puolella tunnin verran ohjelmassa "Allsångsscenen är din". Hän soittaa yhtyeensä kanssa kappaleita, joita yleensä soittaa konserteissaan.
Tuntuuko mukana olo tällä kertaa erilaiselta vai yhtä hurjalta kuin ensimmäisellä kerralla?

"Enimmäkseen kaikesta tulee ihanampaa. Seuraan ohjelmaa hieman eri silmin. Yhteislaulu on fantastista eikä ole lainkaan outoa, että siitä on tullut niin suosittua."

Allsång på Skansenin juuret ulottuvat vuoteen 1935. Nykyään ohjelmaa katsovat niin vanhat kuin nuoret, mikä Lisan mielestä on hienoa.

"Rakastan yhteislaulussa sitä, kun omat lapseni ja muut nuoret osaavat kappaleita omasta nuoruudestani, koska he oppivat ne yhteislaulun kautta. Näin ylläpidetään tiettyä populaarimusiikin perinnettä, joka muuten helposti katoaa koska se harvoin tulee huomioiduksi."

Onko jokin kappaleistasi noussut yhteislaulukappaleeksi? "Hyvä kysymys. En tiedä. Voi olla, että jokin niistä on osa ohjelmaa. Aion tarkistaa asian."

Lisa vastaanotti hiljattain Povel Ramelin Karamelodikt-stipendin, joka jaetaan vuosittain merkittävästä musiikkiin liittyvästä teosta. Siksi Lisa haluaisi laulaa Povel Ramelin kappaleen Underbart är kort Allsång på Skansenissa.

Onnistuuko se jää nähtäväksi. Esiintyjät eivät saa valita kappaleitaan täysin vapaasti. "Katsotaan miltä ohjelma näyttää. Kaikilla on kolme valintaa ja monet taistelevat samoista kappaleista."

Allsång på Skansenin ohella Lisa Nilsson rentoutuu kesällä lomaillen lastensa kanssa, minkä lisäksi laulaa jazzia.

"Olen laulanut popia kaksi vuotta, joten otan siitä tauon. Esiinnyn muun muassa jazztriossa."

Onko sinulla terveisiä Suomeen? "Saan niin hienoja terveisiä Suomesta ja ihmiset kysyvät miksi en tule sinne. Lupaan palata. Kiitos tuesta, on hienoa tuntea itsensä kaivatuksi."

Suomenkielinen selostaja Hanna Pakarinen

Suorat Allsång på Skansen -lähetykset selostaa suomeksi laulaja Hanna Pakarinen. Ohjelmaa voi seurata alkuperäiskielellä valitsemalla lähetyskieleksi ruotsin.

Kuudennen jakson vieraita ovat myös FO&O ja Icona Pop.