Hyppää pääsisältöön

Alex Mattson, The Chainsmokers ja monta muuta – tsekkaa tästä YleX:n tärpit Weekend Festivalille

Etkö osaa päättää, mitkä esiintyjät pitäisi ehdottomasti nähdä Weekend Festivalilla tulevana viikonloppuna? Tässä vähän apuja.

Weekend Festival 2015 // Kuva: YleX/Katariina Salmi

Vuoden kovin kotimainen konemusiikkifestivaali Weekend Festival järjestetään tulevana perjantaina ja lauantaina 4.–5. elokuuta Helsingin Kyläsaaressa. Festareilla esiintyy tukku kotimaan kovimpia ja maailman johtavia konemusiikkiartisteja.

YleX:n musiikkipäällikkö Tapio “DJ Orkidea” Hakanen listaa molemmilta päiviltä ne keikat, jotka on syytä nähdä. Listauksessa on mukana päivän kovin kotimainen ja ulkomainen artisti, kovin nouseva, vielä hieman pinnan alla oleva esiintyjä sekä Hakasen oma must see -keikka.

Perjantai

Kotimainen: Milla Lehto, Dome-lava kello 17:15–18.

- Millan setit toimivat aina. On mielenkiintoista nähdä, miten Dome-lava uutena K18-yleisön teknompana ja klubimpana tilana toimii. Milla tulee vetämään hyvät bileet sinne Domeen.

Lue pidempi artikkeli Milla Lehdosta täältä.

Ulkomainen: The Chainsmokers, Loop Stage kello 23–00.

- Tätä keikkaa ei voi sivuuttaa tässä kohtaa. Voi ajatella, että The Chainsmokers on vain amerikkalainen DJ-duo, mutta he ovat viimeisen vuoden aikana olleet historiallisen menestyneitä ja ovat tällä hetkellä kiistatta yksi maailman kuunnelluimmista artisteista.

- The Chainsmokers esiintyy festarin päälavan viimeisenä artistina ja veikkaan, että tämä tulee olemaan aika eeppinen keikka. Yleisön näkökulmasta perjantain odotetuin juttu.

Nouseva: Kauriinmetsästäjät, WKND Stage Powered by YleX kello 14:15–15:15

- Kauriinmetsästäjillä  on nyt viisi sinkkua alla, ja tänä kesänä heillä on ollut tosi paljon festarikeikkoja ja keikkoja yleensä. Bändi ensi vuonna olemaan festareilla ihan eri tasolla. Jos haluaa olla edelläkävijä ja sanoa, että olen kuullut nämä jo, niin on hyvä käydä katsomassa Kauriinmetsästäjät Weekendissä.

- Kaksikolla on tosi makea, tunnistettava soundi. Livenä toinen heistä soittaa rumpuja, toinen laulaa ja duunaa synia. Kauriinmetsästäjät on monella tapaa omaperäinen kokooonpano sekä musiikillisesti että livekeikkana.

Oma suosikki: Umek, Dome-lava kello 22–23

- Umek on Slovakian tekno-superstara. Haluan nähdä, minkälaisen meinigin hän takoo perjantai-illan päätteeksi.

Lauantai

Kotimainen: Alex Mattson, Future Stage kello 16–17

- Mattson on mielestäni tämän hetken uudemman sukupolven yksi kovimmista, lahjakkaimmista ja potentiaalisimmista DJ-tuottajista. Uskon, että hän tulee kasvamaan seuraavien vuosien aikana tosi isoksi. Aina, kun olen nähnyt Mattsonin livenä, niin keikalla on ollut mieletön energia.

- Kun ajattelee Alex Mattsonia ja Weekendin yleisöä, niin hän on heidän sukupolvensa oma tähti. Keikka on heille ehkä sukupolvikokemus.

Ulkomainen: Clean Bandit, Loop Stage kello 19–20

- Clean Bandit nähdään nyt toista kertaa Suomessa. Bändillä on jäätävä määrä isoja biisejä alla, ja he ovat tämän hetken isoimpia popin ja tanssimusiikin välimaastossa olevia yhtyeitä. Sing a long -momentteja tulee keikan aikana olemaan tarjolla varmasti useita.

Nouseva: Sonny, WKND Stage Powered by YleX kello 16–17

Sonnyssä on samoja elementtejä kuin Mattsonissa, mutta eri soundilla. Hän on tyyppi, joka yhdistää grimeä ja perinteistä tanssimusaa, uusin sinkku jopa R&B:tä. Sonny on todella lahjakas räppääjä ja laulaja sekä säveltäjä. joka kirjoittaa biisejä myös muille. Sekä Sonnylle että Mattsonille voi nähdä todella pitkän musiikkiuran. Asenne, taidot, taustajoukot ja musa, jota hän on julkaissut – kaikki on erittäin hyvässä tikissä.

Oma suosikki: Tensnake, Dome-lava kello 21–22

- Tensnake todella kova kiinnitys Weekend Festivalilta. Hän on saksalainen nu-disco- ja deep house -tähti, jonka olen kuullut muutaman kerran livenä. Olen soittanut viimeisen kymmenen vuoden ajan hänen musiikkia omilla keikoillani. todella kova kiinnitys.

- Kun miettii, millainen musa kesään sopii – eli disco ja house – niin Tensnake on Dome-lavan K18-yleisölle ihan loistobuukkaus.

DJ Orkidea esiintyy Weekend Festivalin Dome-lavalla lauantaina 5. elokuuta kello 18. Myös YleX:n oma DJ Orion esiintyy Dome-lavalla perjantaina kello 19. YleX on muutenkin vahvasti läsnä Weekend Fesivalilla.

Lue myös:

Menestyvä naispuolinen DJ on yhä harvinaisuus – pitkän linjan DJ Milla Lehto rikkoo kaavaa ja tekee sen mielellään

Rony Rex on yksi Suomen johtavista DJ-nimistä – vihdoin omia biisejä julkaisseen artistin ensimmäinen keikka oli niin kuuma, että stereot alkoivat sulaa

Menossa Weekend Festivalille? Ota tästä tärkeimmät infot haltuun!

Weekend Festival lähestyy: valmistaudu kuuntelemalla DJ Orionin timanttiset ja nostalgiset kesäspesiaalit Yle Areenasta – ja voita liput festareille