Hyppää pääsisältöön

Menossa Weekend Festivalille? Ota tästä tärkeimmät infot haltuun!

Weekend Festival järjestetään Helsingin Kyläsaaressa tulevana perjantaina ja lauantaina 4.–5. elokuuta. Tässä ovat kootut ohjeet sujuvaan festarointiin.

Weekend Festival päättyi kesän mittavimpaan ilotulitukseen vuonna 2016. // Kuva: Weekend Festival 2016/Julius Konttinen

LIPUT JA NIIDEN VAIHTAMINEN RANNEKKEIKSI:

Paikalle on tulossa molempina päivinä noin 30 000 kävijää, joten Premium- ja Priority-liput hankkineiden kannattaa vaihtaa lippunsa tapahtumarannekkeisiin jo ennakolta ruuhkien välttämiseksi.

Rannekkeita voi Helsingin Asema-aukiolla sijaitsevassa kontissa 5. elokuuta saakka välillä 12–18. Kahden päivän Premium-rannekkeita voi vaihtaa myös Helsingin Forumin kauppakeskuken Glitter, Gina Tricot, Cybershop sekä India House -liikkeissä ja Alepassa niiden aukioloaikoina aina perjantaihin 4. elokuuta saakka.

HUOM! Weekend Festivalin omasta lippukaupasta, Festicketistä ja Lippupisteestä 30. heinäkuuta jälkeen ostettuja lippuja ei pysty vaihtamaan ennakkoon.

Tavallisilla yhden ja kahden päivän lipuilla pääsee festivaalialueelle vain kerran päivän aikana. Muista siis ottaa lippu mukaasi kumpanakin päivänä!

AIKATAULU:

Tapahtuma-alueen portit avataan molempina päivinä kello 14.00, jolloin ensimmäinen artisti aloittaa keikkansa. Kummankin päivän viimeinen esiintyjä lopettaa kello 00:00. Perjantaina illan päättää The Chainsmokers, lauantaina Deadmau5. Festivaalialue sulkeutuu molempina päinävä kello 01:00.

SAAPUMINEN JA LIIKENNEJÄRJESTELYT:

Weekend Festival järjestetään Kyläsaaressa, noin viisi kilometriä Helsingin Rautatieasemalta koilliseen. Festivaali suosittelee julkisten liikenneyhteyksien käyttöä. Kalasataman metroasemalta on lyhyt kävelymatka tapahtuma-alueelle. Lisäksi lähistölle pääsee useilla linja-autolinjoilla. Alueella ei ole parkkipaikkoja, joten omalla autolla saapumista ei suositella.

Julkinen liikenne Weekend Festivalille Helsingin Rautatieasemalta:

Metro

Ota metrolinja, jonka päätepysäkki on joko Mellunmäki tai Vuosaari. Jää pois Kalasataman pysäkillä, josta on alueelle noin kilometrin kävelymatka.

Raitiovaunu

Ota raitiovaunu numero 6 tai 6T. Jää pois pysäkillä Paavalin kirkko, josta on alueelle vajaan 1,5 kilometrin kävelymatka.

Bussi

Numero 55: jää pois pysäkillä Agroksenkuja, josta on alueelle noin kilometrin kävelymatka.

Numerot 68, 71V, 75, 77, 718, 787A ja 788: jää pois pysäkillä Paavalin kirkko, josta on alueelle vajaan1,5 kilometrin kävelymatka.

Perjantaina ja lauantaina metro kulkee kaksi tuntia normaalia pidempään. Illan viimeinen metro lähtee Kalasatamasta kohti keskustaa noin kello 01:19, kohti Vuosaarta noin kello 01:35 ja kohti Mellunmäkeä noin kello 01:40.

YLEISÖN VARUSTEET:

Sateenvarjojen tuominen on kiellettyä turvallisuuden sekä avattujen varjojen aiheuttamien näköesteiden vuoksi. Myyntipisteissä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit, mutta festivaali suosittelee ottamaan mukaan käteistä rahaa asioimisen nopeuttamiseksi.

Tarkka listaus kielletyistä tavaroista löytyy festivaalin nettisivuilta. Kiellettyjä tavaroita ovat muun muassa omat juomat, ammattikamerat, lasit, tölkit, kupit tai coolerit, alkoholijuomat, laser-osoittimet, aseet, ilotulitteet sekä muut vaaralliset aineet ja välineet. Mukaan voi ottaa tyhjän muovipullon. Alueella on runsaasti vesipisteitä, joissa pulloja voi täyttää maksutta.

Festarilla on narikka, johon voi jättää takin, laukun ja ylimääräiset tavarat.

YleX on mukana bailaamassa Weekend Festivalilla!

Lue myös:

Alex Mattson, The Chainsmokers ja monta muuta – tsekkaa tästä YleX:n tärpit Weekend Festivalille

Menestyvä naispuolinen DJ on yhä harvinaisuus – pitkän linjan DJ Milla Lehto rikkoo kaavaa ja tekee sen mielellään

Rony Rex on yksi Suomen johtavista DJ-nimistä – vihdoin omia biisejä julkaisseen artistin ensimmäinen keikka oli niin kuuma, että stereot alkoivat sulaa

Haluatko keikalle Weekend Festivalille? YleX tuo festareille bilekontin – ja haluaa just sut esiintyjäksi!