Hyppää pääsisältöön

Weekend Festival: Kauriinmetsästäjät avasi festarit privakeikalla − äänestysvoittaja joutui aloittamaan keikkansa ennen kuin yleisö oli ehtinyt paikalle

Kauriinmetsästäjillä oli epäkiitollinen tehtävä avata Weekend Festival. Epäkiitollisemmaksi tilanteen teki se, että paikalla ei vielä ollut juuri ketään.

Kauriinmetsästäjät Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen

- Nyt aloitetaan, kuuluu järjestysmiehen huuto.

Näin korkataan käyntiin YleX:n hostaama WKND-stage vuoden 2017 Weekend Festivalilla noin puoli tuntia alkuperäistä aikataulua jäljessä.

Mikäs tässä on aloittaessa: aamun ja aamupäivän Helsinkiä piessyt vesisade on tauonnut ja aurinko alkaa näyttäytyä. Kauriinmetsästäjillä on hyvä tilaisuus näyttää festariyleisölle, miksi se voitti YleX:n äänestyksen siitä, mikä artisti pitäisi buukata Weekend Festivalin esiintyjäkattaukseen. Kauriinmetsästäjät peittosi äänestyksessä muun muassa Eric Prydzin ja Alman.

Mutta tilanne on se, ettei yleisössä ole juuri ketään.

Ei siis vain Kauriinmetsästäjien keikalla, vaan koko Weekend-alueella. Portit ovat nimittäin avautuneet vasta äsken − yli puoli tuntia myöhässä.

- Kiva kun ootte tulleet tälle privakeikalle, Kauriinmetsästäjien toinen puolisko, laulaja Heikki Petrell sanoo ja hymyilee samalla kun Tuomas Kaitanen paukuttaa rumpupöytää.

**Tunnelma on erikoinen. Aivan kuin olisi tullut duon treenikämpälle.

Kauriinmetsästäjien Heikki Petrell. // Kuva: Annika Miettinen

Petrell ja Kaitanen jammailevat lavalla keskenään. Välillä etenkin Petrell hymyilee tilanteelle, mutta voi vain kuvitella, mitä hänen päässään liikkuu. Ei ole bändin syy, että keikalla ei ole juuri ketään.

- Kiitos teille, että olette tulleet paikalle, Petrell huutaa jälleen.

Huudosta on havaittavissa ironiaa.

Ja keikka itsessään on oikein hyvä.

Duo esittää kaikki julkaistut sinkkunsa, joista keikan ehdoton tähtihetki on toiseksi viimeisenä tullut Kun mä mietin sua, niin uuh. Kappaleen intron aikana Petrell menee istumaan lavan reunalle ja sanoo, että tulee tähän, jotta pääsisi vähän lähemmäs yleisöä.

Supliikkimies.

Biisin aikana muutamat yleisössä olleet tanssivat. Lavan eteen on myös valunut nahkatakkinen mies, joka bailaa täysillä.

Meininki on hyvä ja tunnelma kohdillaan − tai niin kohdillaan kuin se voi ilman kunnon yleisöä olla. Bändin puolesta harmittaa.

Kauriinmetsästäjät Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen

Kauriinmetsästäjät esittää keikalla monia julkaisemattomia biisejä, joiden voisi kuvitella toimivan pienemmällä keikkalavalla tai klubilla. Julkaisemattomista biiseistä muiden edelle nousee tummasävyinen kappale, joka kuulostaa aivan Pariisin Kevään ja Reginan yhdistelmältä.

On ehdottomasti virhe, että yhtye joutui avaamaan festivaalin. Kun kerran kyseessä on äänestysvoittaja, niin jo sillä meriitillä pitäisi saada parempi slotti. Eikä ole ok, että bändi joutuu aloittamaan − ilman esittelyä − silloin, kun festarin portti on vasta avattu.

Vaikka aikataulut olisivat pitäneet, niin kaikki halukkaat eivät olisi voineet ehtiä bändin keikalle. Pääportin piti avautua kello 14, kun Kauriinmetsästäjien keikka olisi pitänyt alkaa kello 14:15. Vartissa kaikki halukkaat eivät olisi voineet ehtiä paikalle.

Keikka oli yleisömäärän puolesta tuhoon tuomittu sillä hetkellä, kun aikataulut tulivat julki.

Lue myös:

Alex Mattson, The Chainsmokers ja monta muuta – tsekkaa tästä YleX:n tärpit Weekend Festivalille

37-vuotias on muka jo niin vanha, että hänen ei pitäisi mennä klubeille – mutta maailman johtavat DJ:t ovat vielä vanhempia ja järjestävät niitä isoimpia bileitä

Kauriinmetsästäjät Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen
Kauriinmetsästäjät Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen
Kauriinmetsästäjät Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen