Hyppää pääsisältöön

Weekend Festival: Rae Sremmurd viskoi ananaksia yleisöön ja yllytti yleisöä heittelemään tavaroita ilmaan − vain Mannequin Challenge jäi puuttumaan

Rae Sremmurd antoi yleisön tehdä keikan aikana kiellettyjä asioita.

Rae Sremmurd Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen

Vaikka Rae Sremmurd ei sanoisi nimenä mitään, olet mitä todennäköisimmin kuullut bändin kappaleen Black Beatles. Se on se biisi, jonka tahdissa tehtiin Mannequin Challenge eli jähmettymishaaste vuonna 2016. Luonnollisesti myös YleX osallistui haasteeseen.

Weekend Festivalin päälavakeikalla yhdysvaltalaisveljesten Swae Leen ja Slim Jimmyn muodostama hip hoppia ja trappia yhdistelevä duo näytti, että se on paljon muutakin kuin “se viraalihaastebändi”.

Rae Sremmurd teki The Chainsmokersit

Rae Sremmurd on loistava esimerkki siitä, että Weekend Festival voi huoletta buukata rosteriinsa muitakin kuin perinteisiä konemusiikkiartisteja. Keikka käynnistyy hurjalla energialla, eikä se hyydy missään vaiheessa. Eikä energia jää vain lavalle, sillä monituhatpäinen yleisö pomppii ja nostaa räppikäsiä koko keikan ajan.

Kymmenet ellei sadat ihmiset nostavat älypuhelimensa esille.

Mutta.

Olisihan se ollut siistiä, jos Rae Sremmurd olisi pyytänyt yleisöä osallistumaan Mannequin Challengeen keikan loppupuolella tulleen Black Beatles -kappaleen aikana. Niin bändi on monella keikallaan tehnyt.

Nyt ennen biisin alkua Swae Lee huutaa, että Black Beatles on kaupungissa. Kymmenet ellei sadat ihmiset nostavat älypuhelimensa esille. Moni varmasti odottaa, että kohta jähmetytään.

Mutta eipä jähmetytä. Rae Sremmurd esittää biisin ihan normaalisti, yhtenä muiden joukossa. Vähän harmittaa, vaikka ei ehkä pitäisi. Mannequin Challenge -buumista on kuitenkin jo kuukausitolkulla aikaa. Se juna on jo mennyt.

Rae Sremmurd Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen

Tilanteessa on jotain samaa kuin The Chainsmokersin vuoden 2016 Ruisrock-keikalla. Tuolloin yhtye ei ollut vielä kasvanut nykyisiin mittoihinsa, ja moni tunsi sen #Selfie-bändinä. The Chainsmokers jätti tuolloin monien yllätykseksi  #Selfie-kappaleen soittamatta, koska se halusi näyttää olevansa paljon muutakin.

Ja tuntuisihan se vanhanaikaiselta − ja ehkä myös vähän erikoiselta − jos näin kovalla energialla varustettu nuorista jätkistä koostuva trendikästä musiikkia tekevä bändi haluaisi pitää kiinni vuoden 2016 somehitistä.

Ananas on se juttu

Tänä kesänä yleisö on monilla festareilla huutanut Pete Parkkoselle, että paita pitäisi ottaa pois. Rae Sremmurd -kaksikolle tätä ei tarvitse huudella, sillä paidat häipyvät jo ensimmäisen kappaleen aikana. Se on ihan fine − tämä kaksikko liikkuu lavalla puolelta toiselle sellaisella vauhdilla, että vaatteet olisivat vain tiellä. Ekan biisin aikana myös kosiskellaan yleisöä, kun duon DJ Jay Sremm heiluttaa DJ-dekkien takana Suomen lippua.

Sitten alkaa Rae Sremmurdin keikoilta tuttu ananasten viskominen yleisöön.

Kyllä, Swae Lee on tavoilleen uskollisesti hamstrannut useamman

Swae Lee on tavoilleen uskollisesti hamstrannut useamman ananaksen lavalle.

ananaksen lavalle. Ensimmäiseen hän iskee reiän ja juo hedelmän mehua ennen kuin heittää sen maahan ja puraisee siitä palasen. Puraisun jälkeen hän heittää loppuananaksen yleisöön.

Tämä ei ole yksittäinen hassunhauska juttu, vaan keikan aikana hän heittää yhteensä viisi ananasta yleisöön. Ehkä tämä on Rae Sremmurdin tapa tehdä vaikutus yleisöön, sillä ananas oli ennen vallan ja vaurauden symboli, jolla pyrittiin tekemään vaikutus seuralaiseen − ja seuralaisia Sremmurdit ovat metsästämässä. Keikan aikana he kehuvat suomalaisnaisten ulkonäköä ja kyselevät, kuinka moni haluaa viettää illan kaksikon kanssa.

Rae Sremmurd Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen

Ananas ei ole ainoa asia, mikä keikan aikana lentää. Ennen Look Alike -biisiä veljekset pyytävät yleisöä ottamaan käteensä minkä tahansa esineen. Moni ottaa kännykän, moni tyhjän pullon, moni lippiksen.

- Kun biitti droppaa, niin heittäkää se tavara ilmaan, Slim Jimmy huutaa.

Kännykkää pitelevien ihmisten ilmeet muuttuvat epäuskoisiksi. Yksikään puhelin ei lopulta lennä, mutta tyhjiä muovipulloja heitellään koko biisin ajan. Pulloja lentää myös lavalle, mutta se ei bändiä hetkauta.

Keikan puolivälissä Slim Jimmy suorastaan yllyttää ihmisiä nousemaan toistensa hartioille − se on asia, joka on festareilla tavallisesti totaalisen kiellettyä.

Mutta tässä keikalla ei, sillä sillä Rae Sremmurd on antanut yleisölle luvan tehdä mitä vain. Sillä ehdolla, että tässä pidetään maailman parhaat bileet.

Ainakaan bändistä se ei jäänyt kiinni.

Lue myös:

Weekend Festival: Deadmau5 ja Marshmello olivat festarin isot vetonaulat − Marshmello veti tyylikkään setin, Deadmau5:in keikka herätti suurta keskustelua

Weekend Festival: Pendulum rakastaa Suomea yli kaiken − ja toi oikeilla soittimilla raikkautta festarin DJ-bileisiin

Weekend Festival: Kauriinmetsästäjät avasi festarit privakeikalla − äänestysvoittaja joutui aloittamaan keikkansa ennen kuin yleisö oli ehtinyt paikalle

37-vuotias on muka jo niin vanha, että hänen ei pitäisi mennä klubeille – mutta maailman johtavat DJ:t ovat vielä vanhempia ja järjestävät niitä isoimpia bileitä

Rae Sremmurd Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen
Rae Sremmurd Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen
Rae Sremmurd Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen
Rae Sremmurd Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen
Rae Sremmurd Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen
Rae Sremmurd Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen