Hyppää pääsisältöön

Weekend Festival: Pendulum rakastaa Suomea yli kaiken − ja toi oikeilla soittimilla raikkautta festarin DJ-bileisiin

Pendulum todisti sen, että edes Weekend Festareilla hyvä keikka ei vaadi mojovia droppeja.

Pendulum Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen

Hetkinen nyt. Milläs festivaaleilla sitä ollaan?

Jo Pendulumin keikan valmistelut näyttävät ihan erilaisilta verrattuna valtaosaan Weekend Festival -esiintyjistä. Lavalla on rumpusetti, synapöytä ja pari mikkitelinettä. Lavan takana pilkottaa MIDI-kitara, sähköbassoja ja -kitaroita. Ollaan kaukana Weekend Festivalin tavallisesta DJ-hengestä.

- Tuntuu niin hyvältä tulla takaisin tähän kauniiseen kaupunkiin, bändin basisti ja liideri Gareth McGrillen huutaa keikan aluksi.

Normaalisti tämä olisi vain yleisön kosiskelua, mutta nyt tässä voi olla totuuden siemen. Tuskin tämän kokoluokan yhtye tulisi Suomeen toista kertaa saman kesän aikana vain sattumalta. Lisäksi McGrillen huutaa yleisölle keikan aikana ainakin viisi kertaa, kuinka hän rakastaa Suomea, suomalaista yleisöä ja Helsinkiä.

Pendulum Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen

Nyt nähdään maailman noin suunnilleen kovinta elektronista rokkia. Tai siis drum’n’bassia. Vai oliko se hard rockia tai elektrohousea?

"Tuntuu niin hyvältä tulla takaisin tähän kauniiseen kaupunkiin."― Gareth McGrillen

Tätä yhtyettä ei voi oikein luokitella mihinkään genreen. Elektronisen musiikin festivaalin lisäksi se voisi esiintyjä perus rokkifestarilla − kuten kesällä RMJ:ssä − eikä ole kaukana, että se voisi tähdittää vaikkapa Tuska-festivaalia. Onhan yhtye tehnyt biisin muun muassa In Flamesin kanssa.

YleX:n oma DJ Orion kommentoi Pendulumin Weekend-kiinnityksen yhteydessä, että Pendulum tunnetaan jäätävän kovista live-esiintymisestä.

DJ Orion tiesi, mistä puhuu.

Pendulumin live-esiintymisen hienous korostuu Weekend Festivalin kaltaisella festivaalilla, koska täällä ei bändimusaa paljon nähdä. Pendulum tuo festarille tässä mielessä raikkaan poikkeuksen, joka ei ollut itsestään selvä: päivää ennen Weekend-keikkaa Pendulum veti DJ-setin Itävallassa ja päivä Weekend-keikan jälkeen Romaniassa.

Pendulum Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen

Eikä tämä todellakaan ole mikä tahansa bändikeikka.

Jo keikan alkupuolella kuullaan yhtyeen ehkä se tutuin ja kovin biisi, Witchcraft. Yhtyeen kitaristi Peredur ap Gwyneddin pää moshaa yhtä kovalla tempolla kuin progepsyke-DJ:llä. Harmi, että hänellä ei ole pitkä tukka.

Keikan kovimpia hetkiä ovat Witchcraftin lisäksi The Prodigyn Voodoo People -remix, hieman puolivälin jälkeen esitetty Tarantula sekä keikan päättänyt Watercolours. Tarantulan aikana tulee hämy tunne: käynnissä on elektronisen musiikin festarit, mutta vähän tympäisee, että laulu tulee nauhalta: Biisissä on kaksi fiittaajaa, $pyda ja Tenor Fly, jotka eivät ole paikalla laulamassa. Flyn kohdalla tämä on toki luonnollista, sillä artisti menehtyi viime vuonna.

Setin viimeisen biisin eli Watercolourin aikana ihmiset hyppivät enemmän kuin edellisiltana Marshmellon keikalla.

Eipä olisi uskonut, että konemusiikkiin keskittyneillä festareilla harmittaa, kun laulu tulee nauhalta.

Setin viimeisen biisin eli Watercolourin aikana ihmiset hyppivät enemmän kuin edellisiltana Marshmellon keikalla − ja se on paljon. Vaikka Pendulumin musiikki uppoaa bändin pitkä historia huomioiden lähtökohtaisesti varttuneempaan väestöön kuin Weekend Festivalin peruskävijä, se sytyttää yleisön nuorimmatkin edustajat tamppaamaan yhdessä.

Ainoa aito pikkuharmitus johtuu siitä, että keikka olisi voinut olla tätäkin siistimpi, jos ilta olisi pimennyt kunnolla. Silloin bändi olisi päässyt oikeuksiinsa ja tarantula puraissut vielä kovempaa.

Keikka oli kuitenkin hyvä todiste siitä, että bändin soittama musiikki ei ole kuollut − ei edes Weekend Festivalilla.

Muokattu 6.8. klo 17:44 lisätty maininta siitä, että Tarantula-biisillä laulanut Tenor Fly menehtyi viime vuonna.

Lue myös:

Weekend Festival: Deadmau5 ja Marshmello olivat festarin isot vetonaulat − Marshmello veti tyylikkään setin, Deadmau5:in keikka herätti suurta keskustelua

Weekend Festival: Rae Sremmurd viskoi ananaksia yleisöön ja yllytti yleisöä heittelemään tavaroita ilmaan − vain Mannequin Challenge jäi puuttumaan

Weekend Festival: Kauriinmetsästäjät avasi festarit privakeikalla − äänestysvoittaja joutui aloittamaan keikkansa ennen kuin yleisö oli ehtinyt paikalle

Pendulum Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen
Pendulum Weekend Festivalilla // Kuva: Olli Kinnunen
Pendulum Weekend Festivalilla. // Kuva: Olli Kinnunen
Pendulum Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen
Pendulum Weeend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen
Pendulum Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen
Pendulum Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen
Pendulum Weekend Festivalilla. // Kuva: Annika Miettinen