Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Esittelyssä Ruotsin Idolsissa menestynyt Simon Zion, joka tekee nykyään musiikkia omilla ehdoillaan

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musatoimittajat Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on Simon Zion.

Simon Zion sijoittui Ruotsin Idolsissa kolmanneksi. // Kuva: Promokuva: Annica Zion

YleX:n Uuden musiikin iltavuoron juontaja Ida Karimaa kommentoi:

- Tukholmassa vaikuttava suomenruotsalainen Simon Zion sijoittui vuoden 2015 Ruotsin Idolsissa kolmanneksi. Laulukilpailuille tyypilliseen tapaan ura ei kuitenkaan tästä urjennut, vaan Simon palasi omakustanneartistiksi kisassa voitetun levytyssopimuksen rauettua. Ehkä hyvä niin, sillä nyt raikasta ja hyväntuulista poppia tekevä artisti saa ainakin tehdä kaiken oman mielensä mukaan. Huomaa, että Simon on tehnyt musiikkia pitkään. Ensimmäiset omakustanteena julkaistut kappaleet Ego Avenue ja Caligula edustavat tyylikästä, täysin valmista modernia poppia, joka lainaa juuri sopivasti indie- ja elektropopin sekä sielukkaamman soundin maailmasta.

Mikä sai sut aloittamaan musiikin tekemisen?

- Olen kai aina kirjoittanut musiikkiä, mutta viimeset kolme vuotta olen kirjoittanut enemmän pop-tyyliin. Ennen sitä, olen ollut sekä jazzin että rockin maailmassa.

Minkälaisista asioista tai musiikista inspiroidut?

- Ihmisistä, matkustamisesta, konserteista, jazzista, tekstien lukemisesta, äänistä, etnorytmiikasta. Tykkään siitä, kun tulee uusia juttuja ja ei jää "ympyrään pyörimään". Patterit latautuu kalastamisella.

Mitkä ovat sun tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

- Suurin saavutus on varmaan, että uskalsin jo nuorena päättää ja harjoitella sitä varten, että pystyisin elää muusikkona. Toinen kiva juttu oli vetää Rage Against the Machinen Bulls on Parade Ruotsin Idols-finaalissa.

Mitä bändiä haluaisit päästä lämppäämään ja miksi?

- Olisi kiva päästä esimerkiksi Tame Impalan, Hozierin, Bon Iverin tai Lana Del Rayn lämppäriksi.

Millainen tyyppi voisi innostua musiikistasi?

- Luulen, että ne jotka innostuvat mun musiikista etsivät jotakin "syvempää" tai "omaa". Niin ainakin toivon. Ainakin minä haluan kuulla jonkun sielun tai sydämen biisissä, että innostuisin kokonaan.

Jos Caligula soisi leffassa, millainen elokuva olisi kyseessä?

- Tulee mieleen joku SKAM-tyyppinen juttu.

Minkälaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

- Olen perheeni kanssa luultavasti lähdössä hieman pidemmäksi ajaksi Los Angelesiin asumaan. Aion tuottaa muitakin artisteja ja bändejä sekä omaa uutta matskua. Joskus haluan tehdä oman jazz/electro/neo-levyn. Mulla on myös biisejä kesken, jotka syntyi Jenkeissä keväällä. Ja mulla on oma versio Eppu Normaalin biisistä, jonka äänitän suomeksi.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!