Hyppää pääsisältöön

Kiinalaispoliisi etsii sarjamurhaajaa hyisessä trillerissä

Wu Zhizhen (Gwei Lun Mei) ja Zhang Zili (Liao Fan) elokuvassa Black Coal, Thin Ice
Wu Zhizhen (Gwei Lun Mei) ja Zhang Zili (Liao Fan) Wu Zhizhen (Gwei Lun Mei) ja Zhang Zili (Liao Fan) elokuvassa Black Coal, Thin Ice Kuva: NonStop Entertainment Black Coal, Thin Ice,teeman elokuvat

Kiinalainen psykologinen trilleri sarjamurhaajan jäljittämisestä sai palkinnot parhaasta elokuvasta ja miespääosasta Berliinin elokuvafestivaalilla.
Teema keskiviikkona 16.5. klo 22.00. Areenassa 30 päivää

Kiinalainen rikosdraama Musta hiili, ohut jää (Bai ri yan huo) ohjaaja Diao Yinan palkittiin 2014 Berliinin elokuvafestivaalin pääpalkinnolla, Kultaisella karhulla. Elokuvan miespääosan näyttelijä, Fan Liao, sai Hopeisen karhun suorituksestaan. Elokuvalla on nyt Suomen ensi-iltansa Teemalla Keskiviikon kinossa.

Kuva elokuvasta Musta hiili, ohut jää
Poliisit ja pidätetyt vain hetkeä ennen katastrofia Kuva elokuvasta Musta hiili, ohut jää Black Coal, Thin Ice,teeman elokuvat

Musta hiili, ohut jää on varsin koruton ja realistinen kuvaus poliisista, joka pitkällä aikavälillä tutkii tapauksia, joissa ruumiinosia löydetään hiilenkuljetusvaunuista ympäri maata. Alkuosa loppuu poliisien epäonnistumiseen yllättävässä tulitaistelussa. Nöyryytetty ja erotettu etsivä Zhang haetaan takaisin erikoistehtävään kun samankaltaiset ilmiöt alkavat vuosien jälkeen toistua.

Loppunäytöksessä elokuva liikkuu jo noir-perinteen mailla femme fataleineen ja ohjaaja Diao maalaa säälimättömän kuvan Kiinasta maana, jossa ihmishengelle ei juuri arvoa anneta.

Teksti: Johan Förnäs

 • Musta hiili, ohut jää (Bai ri yan huo), Kiina 2014. O: Diao Yinan. N: Liao Fan, Gwei Lun Mei
 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema