Hyppää pääsisältöön

Ongelmia Samsung-televisioiden Areena-sovelluksessa

Kaukosäädin televisio
Kaukosäädin televisio Kuva: Henrietta Hassinen / Yle televisio-ohjelmat,televisioelokuvat,televisio (joukkoviestimet),kaukosäädin,kaukosäädin

Areena-sovellus ei tällä hetkellä toimi oikein kaikissa Samsungin äly-tv-laitteissa. Ongelmat eivät koske kaikkia laitteita: suurimmassa osassa Samsungin äly-tv-laitteista Areena toimii edelleen normaalisti.

Muokkaus 28.8.: aiheesta on julkaistu uutta tietoa, lue blogikirjoitus.

Ongelmia on kolmenlaisia. Ensimmäisessä ongelmassa sovellus käynnistyy normaalisti ja jotkut ohjelmista toistuvat, mutta jotkut eivät. Toisessa ongelmassa sovellus käynnistyy ja ohjelmat toistuvat, mutta vain ohjelman ääni kuuluu eikä kuvaa näy. Näiden ongelmien taustalla on luultavasti Samsung-laitteiden ohjelmistopäivitys, joka on jollakin tavalla virheellinen. Yritämme korjata tätä ongelmaa omalta osaltamme. Voi myös olla, että Samsung julkaisee jossakin vaiheessa uuden ohjelmistopäivityksen, joka ratkaisee tämän ongelman.

Kolmannessa havaitussa ongelmassa Areena-sovellus ei käynnisty Samsung-laitteessa lainkaan ja sovellusta avattaessa se jää pyörittämään lataussymbolia. Tässä kysymys on ilmeisesti Areena-sovelluksen virheestä. Yritämme ratkaista tämän virheen mahdollisimman nopeasti.

Näiden lisäksi sovelluksen ja laitteen yhteistoiminnassa saattaa olla muita ohimeneviä ongelmia, joita käyttäjä itsekin voi ratkaista. Laitteen virtajohdon irrottaminen hetkeksi ja/tai SmartHub-sovelluksen palauttaminen (Kaukosäätimen Menu-painike -> SmartHub ->Palauta SmartHub) auttavat yleensä sovelluksen jumittamiseen.

Kommentit
  • Yle Areenan äly-tv-sovellukset uudistuvat

    Yle Areenan äly-tv-sovellukset uudistuvat

    Yle Areenan käyttö äly-tv-laitteilla kasvoi vuoden 2020 aikana 100%. Aiemmat eri päätelaitteille tehdyt äly-tv-sovellukset on tehty vuosien varrella eri kumppaneiden kanssa. Vuoden 2021 aikana julkaistavat sovellukset tehdään Yle Areenan omassa tiimissä. Uudistuksen myötä sovelluksen käyttökokemus paranee ja sisällöt löytyvät paremmin. Meille sovellusten jatkokehitys on helpompaa.

  • Näin käytät Yle Areenaa autossa

    Yle Areenan käyttö autoissa helpottuu.

    Yle Areenaa voi nyt käyttää entistä kätevämmin ja turvallisemmin autoissa, kun Yle Areena tuodaan autojen viihdejärjestelmiin. Kyseessä on Ylen kuunneltavat sisällöt – videosisältöä ei voi toistaiseksi käyttää näiden autoviihdejärjestelmien avulla.