Hyppää pääsisältöön

Vuoden katsotuin tv-ohjelma uudistuu

mies juhlapuvussa
Marko Krapu mies juhlapuvussa Kuva:

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto eli tuttavallisemmin Linnan juhlat on Suomen 100-vuotisjuhlavuonna suuremman huomion kohteena kuin ehkä koskaan. Iltaan latautuu poikkeuksellisen paljon odotuksia. Ne tuntee työssään jo nyt Ylen itsenäisyyspäivän ohjelmiston päätuottaja Marko Krapu.

“Olemme kehittäneet Linnan juhlien ympärille kokonaisuuden, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Samalla tavoitteemme on tehdä ohjelmistosta iloinen koko kansan juhlapäivä. Linnan juhlien televisiointiin liittyy myös merkittävä uudistus. Aiemmista vuosista poiketen juhlavastaanotosta ei tehdä samanaikaista suomen- ja ruotsinkielistä lähetystä, vaan yksi, kaksikielinen lähetys Yle TV1:een ja Areenaan”, Krapu kertoo.

Linnan juhlat -tv-lähetys teki viime vuonna kaikkien aikojen katsojaennätyksensä, sitä seurasi parhaimmillaan 2,723 miljoonaa katsojaa. Tänä vuonna on hyvät mahdollisuudet rikkoa ennätys uudelleen.

“Kolmen miljoonan katsojan rajaa ei ole ylitetty suomalaisilla tv-kanavilla yli 30 vuoteen. Nyt jos koskaan se on lähellä. Kun tähän lisätään suora radiolähetys sekä verkon ja sosiaalisen median sisällöt, niin voimme puhua kaikkien aikojen aikojen Linnan juhlista”, Marko Krapu uskoo.

Yhteistyötä Linnan juhlien toteuttamisessa tehdään laajasti Ylen toimitusten välillä, tuloksena on aito kaksikielinen juhlalähetys joka tarjoaa jokaiselle jotakin suomeksi ja ruotsiksi tv:ssä, radiossa ja verkossa.

Lähetys selostetaan suomeksi ja ruotsiksi, ja selostuskielen voi kukin valita omasta vastaanottimestaan. Ohjelmassa nähdään sekä suomenkielisiä että ruotsinkielisiä haastatteluja. Areenaan tehdään suoratoistolähetys, joka on myös kaksikielinen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua