Hyppää pääsisältöön

Ylen SuomiLOVE palkittiin Formaatti-Finlandialla

Kuva SuomiLOVEn studiosta kolmannelta kaudelta.
SuomiLOVEn studio sarjan kolmannella tuotantokaudella. Kuva SuomiLOVEn studiosta kolmannelta kaudelta. SuomiLOVE (Tv),suomilove

Ylen suosittu musiikkiviihdeohjelma SuomiLOVE on palkittu parhaana vuoden 2016 televisio-formaattina. Formaatti-Finlandia -palkinto jaettiin 10. elokuuta Helsingissä Media & Message -tapahtumassa. SuomiLOVE-ohjelmaa on esitetty Ylellä vuodesta 2014 lähtien.

SuomiLOVE-ohjelmassa kerrotaan suomalaisia rakkaus- ja ystävyystarinoita ja esitetään niihin liittyviä kotimaisia musiikkikappaleita. Voittajan valitsi Amos Neuman, joka on kansainvälisiä menestysformaatteja tuottaneen Armoza Formatsin operatiivinen johtaja. Hän kiitti SuomiLOVE-formaattia erityisesti sen joustavuudesta ja skaalautuvuudesta monenlaisiin tarpeisiin. Neumanin mukaan SuomiLOVE yhdistää musiikin ja tunteet onnistuneesti.

Sarjan alkuperäisidean on luonut Warner Bros. International Television Production Finland ja formaatti on kehitetty yhteistyössä Ylen kanssa. Maailmalle sitä on myyty nimellä Soundtrack of Love.

“On erittäin hienoa, että tässä pitkäjänteinen kotimaisen tv-formaatin kehitystyö saa alalta tunnustusta. Panostamme jatkossakin kotimaisiin formaatteihin”, kertoo SuomiLOVEn tilaaja Arttu Nurmi Ylestä.

Uusi SuomiLOVEn kausi alkaa syksyllä Yle TV1 -kanavalla.

Media & Message on SATU ry:n järjestämä tv-toimialan vuotuinen ammattilaistapahtuma. Formaatti-Finlandia-palkinto jaettiin 17. kerran. Palkinnon arvo on 20 000 euroa.