Hyppää pääsisältöön

Ylen SuomiLOVE palkittiin Formaatti-Finlandialla

Kuva SuomiLOVEn studiosta kolmannelta kaudelta.
SuomiLOVEn studio sarjan kolmannella tuotantokaudella. Kuva SuomiLOVEn studiosta kolmannelta kaudelta. SuomiLOVE (Tv),suomilove

Ylen suosittu musiikkiviihdeohjelma SuomiLOVE on palkittu parhaana vuoden 2016 televisio-formaattina. Formaatti-Finlandia -palkinto jaettiin 10. elokuuta Helsingissä Media & Message -tapahtumassa. SuomiLOVE-ohjelmaa on esitetty Ylellä vuodesta 2014 lähtien.

SuomiLOVE-ohjelmassa kerrotaan suomalaisia rakkaus- ja ystävyystarinoita ja esitetään niihin liittyviä kotimaisia musiikkikappaleita. Voittajan valitsi Amos Neuman, joka on kansainvälisiä menestysformaatteja tuottaneen Armoza Formatsin operatiivinen johtaja. Hän kiitti SuomiLOVE-formaattia erityisesti sen joustavuudesta ja skaalautuvuudesta monenlaisiin tarpeisiin. Neumanin mukaan SuomiLOVE yhdistää musiikin ja tunteet onnistuneesti.

Sarjan alkuperäisidean on luonut Warner Bros. International Television Production Finland ja formaatti on kehitetty yhteistyössä Ylen kanssa. Maailmalle sitä on myyty nimellä Soundtrack of Love.

“On erittäin hienoa, että tässä pitkäjänteinen kotimaisen tv-formaatin kehitystyö saa alalta tunnustusta. Panostamme jatkossakin kotimaisiin formaatteihin”, kertoo SuomiLOVEn tilaaja Arttu Nurmi Ylestä.

Uusi SuomiLOVEn kausi alkaa syksyllä Yle TV1 -kanavalla.

Media & Message on SATU ry:n järjestämä tv-toimialan vuotuinen ammattilaistapahtuma. Formaatti-Finlandia-palkinto jaettiin 17. kerran. Palkinnon arvo on 20 000 euroa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kun avaruuden sivilisaatio soittaa, älä vastaa

  Kiinan suosituin scifikirjailija Cixin Liu Worldcon75:ssa

  Kiinalainen tieteiskirjallisuus tekee samaan aikaan näyttävää esiinmarssia kuin Kiinan suurvalta-asema vahvistuu. Insinööri-kirjailija Cixin Liu voitti vuonna 2015 Hugon, yhden maailman suurista scifi-kirjallisuuspalkinnoista teoksellaan Three-Body Problem. Cixin Liun kekseliäs ja megalomaaninen scifi-eepos varoittaa avaruuden sivilisaatioista.

 • Pitkä sähkökatko saisi yhteiskunnan polvilleen 48 tunnissa - tiedätkö miten varautua?

  48 tunnissa sähkökatkos lamaannuttaisi arkielämän.

  Suomi toimii nykyään täysin sähkön varassa. Lyhyetkin sähkökatkot hankaloittavat elämää, mutta jo 48 tunnissa hankaluudet muuttuvat vakaviksi ongelmiksi: veden tulo lakkaa, ruoat pilaantuvat, pakkasella kotien lämpötila laskee. Nykyisten suositusten mukaan ihmisten kannattaisi varautua ns. kotivaralla selviytymään 72 tunnin ajan.

 • Tiesitkö tämän mustikasta?

  Säännöllinen mustikan syöminen voi lieventää tulehdustilaa.

  Mustikka on metsien kultakimpale. Jo muutama desi mustikoita päivässä auttaa kattamaan hyvän osan esimerkiksi päivän kuitumäärästä ja E-vitamiinitarpeesta. Säännöllinen mustikoiden syöminen voi myös lieventää esimerkiksi diabetekseen ja sepelvaltimotautiin liittyvää matala-asteista tulehdustilaa.

 • Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille extreme-lajeissa

  Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja euforisia hetkiä.

  Uudessa sarjassa Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille jokamiehen extreme-lajeissa. Ensimmäiset, syksyllä 2017 suoritettavat lajit ovat 150 kilometrin merimelonta ja 130 kilometrin polkujuoksu. Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja – toivottavasti – itsensä ylittämisen euforisia hetkiä.