Hyppää pääsisältöön

YleX Esittää: Åbo Electronic -klubi tuo kovat DJ:t Turkuun

YleX bailaa syyskuussa Suomen parhaisiin konemusakaupunkeihin kuuluvassa mestassa eli tietenkin Turussa.

YleX Esittää: Åbo Electronic järjestetään syyskuussa.

YleX Esittää: Åbo Electronic tuo suomalaisen elektronisen tanssimusiikin mielenkiintoisimpia tähtiä Turun Hamburger Börs -yökerhoon 22. syyskuuta.

Päälavalla nähdään muun muassa DJ Orion, joka on kuuntelijoille tuttu YleX:n perjantai-illan ohjelmista. DJ Orion tekee Turusta myös spesiaalin radiolähetyksen klo 20-22.

DJ Orion odottaa YleX Esittää: Åbo Electronic -tapahtumaa suurella innolla, sillä aiemmat Turun keikat ovat osoittaneet, että kaupungissa on erittäin hyvä meininki.

- Turku on yksi Suomen vaikuttavimpia konemusakaupunkeja. Turussa on ollut 90-luvun alusta asti todella kova konemusaskene ja on edelleen. Turussa asuu myös paljon konemusapioneereja, DJ Orion fiilistelee.

Åbo Electronic -tapahtumassa esiintyy myös Suomen kaikkien aikojen suosituin DJ eli DJ Orkidea. Päälavalla on luvassa korvakarkkia koko illan, kun YleX:n Tulevaisuuden Toivot -sarjassakin hehkutettu Kajis esiintyy ensimmäistä kertaa livenä Turussa.

- Kajis on tehnyt aivan hillittömän hienoja biisejä ja remixejä. Hän on tällä hetkellä yksi kovimpia trance-lupauksia Suomessa. Tästä tulee ennennäkemätön live-setti, DJ Orion kehuu.

Cool Kids Listen To House -puolella eli toisella lavalla on soittamassa turkulainen house-tuottaja-DJ Chantola.

- Chantola on pitkän linjan tekijä, jolla on suuri fanipohja. Hän on erittäin kiinnostava house-artisti, joka esiintyy nyt kotikentällään, DJ Orion sanoo.

YleX Esittää: Åbo Electronic -tapahtumassa soittava helsinkiläinen pitkän linjan artisti DJ Oded Peled on soittanut DJ-keikkoja ympäri maailmaa.

- Hän on edelleen yksi mielenkiintoisimpia suomalaisia house-nimiä. DJ Oded Peled on suunnannäyttäjä ja kulttuurivaikuttaja, joka on tehnyt sairaasti tapahtumia Suomessa, DJ Orion kommentoi.

Lisäksi tapahtumassa nähdään Clinic-klubin residentti Jay Fish. Illan puolestaan aloittaa hyvässä nosteessa oleva turkulainen DJ Nepson.

Tapahtumaan voi voittaa vapaalippuja syyskuussa kuuntelemalla ohjelmia YleX Ilta, Disko2000 ja DJ Orion. Osallistu tapahtumaan Facebookissa.

YleX Esittää -keikoilla on nähty aiemmin tänä vuonna muun muassa The 1975 ja Bastille.