Hyppää pääsisältöön

Muistatko Herrasmiesliigan? Komediaklassikon tekijöiden Inside No. 9 nyt Kakkosella ja Yle Areenassa

Yhtä aikaa hersyvä ja synkkä Herrasmiesliiga (The League of Gentlemen, 1999-2002) nauttii kulttisuosiota myös Suomessa. Mustan komedian voimahahmot Steve Pemberton ja Reece Shearsmith ovat sittemmin luoneet kekseliään, nauruhermoja kutkuttavan ja sopivasti hyytävän antologiasarjan Inside No. 9, jonka kolme ensimmäistä, kuusiosaista tuotantokautta ovat katsottavana Yle Areenassa kahden kuukauden ajan 11.8. - 10.10. Sarja esitetään myös Kakkosella 20.9. alkaen.

Elokuvaksikin vuonna 2005 päätynyt Herrasmiesliiga muistetaan kutkuttavan hämärän ja härskin sisältönsä ohella myös siitä, että ydinporukka Pemberton, Shearsmith ja Mark Gatiss näytteli kolmeen pekkaan kaikki roolit - tarkemmin sanottuna 17 hahmoa per ukko!

Sittemminhän Gatiss on ollut luomassa mm. Uutta Sherlockia, jossa hän myös esitti nimihahmon macchiavellimäistä veljeä Mycroft Holmesia.

Herrasmieliigan ystäville Areenassa julkaistu Inside No. 9 on toki aivan ehdoton juttu, mutta muidenkin brittikomediasta ja ylipäätään laadukkaista sarjoista pitävien kannattaa se katsastaa.

Inside No. 9:n tarinat moraalista ja kuolevaisuudesta ovat koukuttavia, latautuneita, hauskoja, pelottavia - ja kokeellisuudestaan huolimatta helposti lähestyttäviä.― Phelim O'Neill, The Guardian

Antologialuonteensa mukaisesti Inside No. 9:n jokaisessa jaksossa omat erilliset tarinansa ja roolihenkilönsä. Yhdistäviä tekijöitä ovat kaikissa osissa esiintyvät Pemberton ja Shearsmith sekä jollakin tapaa tapahtumapaikkoihin liittyvä numero yhdeksän.

Luvassa on tutun äkkiväärää huumoria, siihen liittyviä lajityyppikokeiluja kuten slapstickia, nasevaa dialogia, mysteereitä ja - ei niinkään yllättäen - myös hivenen makaaberejakin käänteitä.

Mukana on lisäksi useita tähtiluokan vieraita, kuten Game of Thronesin Oona Chaplin, nuoresta iästään huolimatta leffakonkariksi laskettava Gemma Arterton ja kesällä The Musketeersin d'Artagnanina nähty Luke Pasqualino.

Inside No. 9 on Herrasmieliigan tapaan alun perin BBC:n tuotantoa. Sarjasta on työn alla myös neljäs tuotantokausi.

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua