Hyppää pääsisältöön

Elämäntapaintiaaneista nousi kova kohu 1990-luvun alussa

Matterhorn, Hidaka ja Ilpo Okkonen Kalajoella aamuhämärissä syyskuussa 1991
Elämäntapaintiaanit Matterhorn ja Hidaka, sekä Ilpo Okkonen Kalajoella aamuhämärissä syyskuussa 1991 Matterhorn, Hidaka ja Ilpo Okkonen Kalajoella aamuhämärissä syyskuussa 1991 1991 (musiikkialbumi),Kalajoki,Matterhorn,Hidaka,Ilpo Okkonen

Suomessa nousi 1990-luvun alussa melkoinen mediakohu, kun maahamme saapui niin kutsuttuja elämäntapaintiaaneja.

Pääasiassa Ranskasta ja Belgiasta lähtöisin olevat yhteisön jäsenet pukeutuivat kuin intiaanit ja perustivat Kittilän metsiin kylän. Intiaaneihin liittyi joukko suomalaisia ja media oli tietenkin tiiviisti mukana.
Teeman arkistopaikalla nähdään Maarit Tastulan huolella tehty Yhden illan pysäkki -ohjelma (1993) elämäntapaintiaani-ilmiöstä. Vieraana Tastulalla on pankista lopputilin ottanut ja intiaaneihin liittynyt markkinointisuunnittelija.

Ohjelma Teemalla maanantaina 14.8. klo 12.00, torstaina 17.8. klo 23.00 ja perjantaina 18.8. klo 14.55.

Yhden illan pysäkki: Kun maisteri metsään muutti

Maarit Tastula haastattelee suomalaista elämäntapaintiaania Tuuli Nevasalmea.
Kauppatieteen maisteri ja entinen suuren pankin markkinointisuunnittelija halusi elämänmuutoksen ja muutti intiaanileiriin.

intiaanit tullee! -banneri
intiaanit tullee! -banneri

Yle Areenassa voi kuunnella hienon Intiaanit tullee! dokumenttisarjan,
josta käy ilmi millaisesta ilmiöstä oikeasti oli kyse. Intiaanit Suomeen tuonut Ilpo Okkonen kertoo ensimmäistä kertaa koko intiaanien tarinan.

Lue lisää:

Aika kertoa koko tarina

Savunhajuinen joukko tutkijoita ja professoreita saapuu yön pimeydessä kello 4, kuorma- ja linja-autoilla Sollefteåsta, Ruotsista, Haaparannan rajalle. Autoihin on pakattu ryhmä Iriadamant-elämäntapaintiaaneja, sekä koko heidän leirinsä. Oulun läheltä, Sanginjoelta löytyy väliaikainen paikka asettautua.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa