Hyppää pääsisältöön

Frank Oceanin visut mykistivät Suvilahden – Flow’n päätöskeikka oli monelle kuin unta

Flow-yleisö kuunteli niin keskittyneesti ja hiljaa Frank Oceanin vetoa, ettei ilman festaritungosta olisi edes tajunnut olevansa massatapahtumassa.

Flow Festival // Kuva: Flow Festival/Jussi Hellsten

Vuosia Flow Festivalin toivotuimpiin esiintyjiin kuulunut Frank Ocean saapui kuin saapuikin vihdoin festivaalille. Moni ei uskonut tämän päivän koskaan koittavan, mutta Oceanin fanien suurin haaveuni toteutui Flow-sunnuntaina festivaalin päälavalla.

Vaihtoehtoisen nyky-r’n’b’:n kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Frank Ocean ei ole kaikkein luotettavin esiintyjä, sillä hän on perunut useita keikkoja ympäri maailmaa, muun muassa edellisen Flow-keikkansa vuonna 2012. Ehkä juuri siksi Ocean on niin odotettu tähti ja yleisö kokee olevansa etuoikeutettu päästessään kokemaan vihdoin juuri tämän keikan.

Amerikkalaistähti aloittaa tietysti keikkansa vartin myöhässä.

Frank Oceanin keikkatuotanto on aivan omaa luokkaansa. Skriinit täyttävä monikameratyönä tehty visuaalinen ilotulitus on kuin näyttävä kiertuedokumentti tai musiikkivideo. Visuaalit ovatkin show’n tärkein elementti musiikin lisäksi. Myös Flow’n kaunis ja persoonallinen festivaalialue pääsee usein skriineille. Välillä vaikuttaa siltä, että Ocean esiintyy enemmän kameroille kuin edessään oleville faneille. Silti kaikki näyttää todella tarkkaan suunnitellulta. Ocean lähettää faneilleen visujen kautta myös ihania viestejä, kuten what’s up Finland ja terve Suomi <3

- Kiitos, kun tulitte. Toivottavasti teillä on kivaa, Frank Ocean sanoo vähäisissä välispiikeissään.

Ocean laulaa virheettömästi upealla äänellään, mutta jättisuosiosta huolimatta jengi ei joko osaa tai halua laulaa mukana. Pedantti multitalentti Frank Ocean osaa kyllä halutessaan tehdä myös massahittejä. Sen hän on osoittanut kirjoittamalla kappaleita muun muassa Justin Bieberille, Beyoncélle ja Alicia Keysille.

Keikan loppupuolella show muuttuu klubimaisemmaksi nopeatempoisemman musiikin ja lasereiden ansiosta. Diskopallo kimaltaa pimenevässä Flow-illassa keskellä yleisöä. Frank Oceanin draamantaju on ihailtava, vaikkei hän mikään bileiden nostattaja varsinaisesti olekaan.

Ocean toteutti kunnianhimoisen taideprojektinsa Flow’n päälavalla juuri haluamallaan tavalla. Osalle se jätti ikuisesti ihanan Flow-muiston sydämeen, toisille se oli vain yksi esiintyjä muiden joukossa.

Frank Ocean kielsi kuvaamisen keikalla, joten siksi jutussa ei ole kuvagalleriaa.

Lue myös:

Lana Del Rey järjesti nimmarisession kesken Flow-keikan, fani ryntäsi yllättäen lavalle ja mystinen laulaja sai osan yleisöstä itkemään