Hyppää pääsisältöön

Äly-tv-laitteiden Areena-ongelmia ratkotaan

Fjärrkontroll i hand
Fjärrkontroll i hand Kuva: Yle Bildtjänst Kaukosäädin

Sony-laitteita vaivannut vika on korjattu, Samsung-ongelmien ratkaiseminen jatkuu.

Muokkaus 28.8.: aiheesta on julkaistu uutta tietoa, lue blogikirjoitus.

Äly-tv-laitteiden Areena-sovellusten ongelmien selvittely on edennyt jonkin verran. Joissakin Sonyn malleissa ilmennyt ongelma (ohjelmat käynnistyvät mutta kuvaa ei näy, sen sijaan ääni kuuluu) on nyt korjattu ja sovelluksen pitäisi toimia normaalisti. Samoja ongelmia on ollut myös Digitan HbbTV-palvelussa, jota voi käyttää useilla tv-merkeillä Digitan antenniverkossa; sama korjaus on korjannut myös nämä ongelmat.

Samsung-laitteissa on edelleen kolme tunnistettua ongelmaa. Joissakin malleissa sovellus ei käynnisty lainkaan, joissakin malleissa sovellus käynnistyy mutta ohjelmat eivät toistu ja joissakin malleissa sovellus kaatuu streamin toiston loputtua.

Kaksi ensimmäistä ongelmaa vaivaavat joitakin vuosien 2015 ja 2016 malleja, joihin on asennettu Samsungin tuorein ohjelmistoversio. Uusi ohjelmistoversio muuttaa tapaa, jolla laite käsittelee HLS-streameja. Muutoksen seurauksena Areena-sovellus ei pysty toistamaan kaikkia tai joitakin sisältöjä. Tätä ongelmaa pyritään korjaamaan muuttamalla Areena-sovellusta. Kun korjaus valmistuu, julkaisemme sovelluksesta uuden version. Aikataulua korjaukselle ei vielä valitettavasti ole.

Kolmatta raportoitua Samsung-laitteiden ongelmaa eli sovelluksen kaatumista ja laitteen juuttumista toiston jälkeen ei toistaiseksi ole saatu toistettua. Ongelma odottaa siis edelleen ratkaisua.

Kommentit
  • Areenan PlayStation 3 -sovelluksen toiminta loppuu tammikuun lopussa

    PlayStation 3:n Areena-tuki loppuu

    Areenan PlayStation 3 -sovellus lakkaa toimimasta ensi vuoden tammikuun lopussa. Sovelluksen lopettamispäätös johtuu siitä, että PlayStation 3 -laitteilla Areenan käyttö on ollut pysyvästi laskussa. Tällä hetkellä Areenaa käytetään viikossa noin neljällä tuhannella PS3-laitteella. PS3:n Areena-sovellus alkaa pian kertoa sovelluksen käynnistyksen yhteydessä sovelluksen tuen loppumisesta.

  • Areenan tallenteet suomalaisten käyttöön EU-alueella myös selaimella

    Areenan tallenteet EU-alueella myös selainpalvelussa

    Areenan käyttö EU-alueella etenee. Nyt EU:ssa matkailevien suomalaisten on mahdollista katsella ja kuunnella kaikkia tallenteita Areenan selainpalvelussa. Toissa vuonna Yle avasi Areenan mobiilisovellusten käytön kaikille kotipaikkansa vahvistaneille suomalaisille. Yle oli toinen yleisradioyhtiö EU:ssa ja ensimmäinen pohjoismainen julkisen palvelun yhtiö, joka toteutti tämän toiminnallisuuden.