Hyppää pääsisältöön

Äly-tv-laitteiden Areena-ongelmia ratkotaan

Fjärrkontroll i hand
Fjärrkontroll i hand Kuva: Yle Bildtjänst Kaukosäädin

Sony-laitteita vaivannut vika on korjattu, Samsung-ongelmien ratkaiseminen jatkuu.

Muokkaus 28.8.: aiheesta on julkaistu uutta tietoa, lue blogikirjoitus.

Äly-tv-laitteiden Areena-sovellusten ongelmien selvittely on edennyt jonkin verran. Joissakin Sonyn malleissa ilmennyt ongelma (ohjelmat käynnistyvät mutta kuvaa ei näy, sen sijaan ääni kuuluu) on nyt korjattu ja sovelluksen pitäisi toimia normaalisti. Samoja ongelmia on ollut myös Digitan HbbTV-palvelussa, jota voi käyttää useilla tv-merkeillä Digitan antenniverkossa; sama korjaus on korjannut myös nämä ongelmat.

Samsung-laitteissa on edelleen kolme tunnistettua ongelmaa. Joissakin malleissa sovellus ei käynnisty lainkaan, joissakin malleissa sovellus käynnistyy mutta ohjelmat eivät toistu ja joissakin malleissa sovellus kaatuu streamin toiston loputtua.

Kaksi ensimmäistä ongelmaa vaivaavat joitakin vuosien 2015 ja 2016 malleja, joihin on asennettu Samsungin tuorein ohjelmistoversio. Uusi ohjelmistoversio muuttaa tapaa, jolla laite käsittelee HLS-streameja. Muutoksen seurauksena Areena-sovellus ei pysty toistamaan kaikkia tai joitakin sisältöjä. Tätä ongelmaa pyritään korjaamaan muuttamalla Areena-sovellusta. Kun korjaus valmistuu, julkaisemme sovelluksesta uuden version. Aikataulua korjaukselle ei vielä valitettavasti ole.

Kolmatta raportoitua Samsung-laitteiden ongelmaa eli sovelluksen kaatumista ja laitteen juuttumista toiston jälkeen ei toistaiseksi ole saatu toistettua. Ongelma odottaa siis edelleen ratkaisua.

 • Äänestä suosikkijoulukalenterisi Areenaan

  Äänestys käynnissä 26.11. asti.

  Kenet heistä tahdot nähdä Areenassa joulukuussa: Tonttu Toljanteri, Histamiini, Olga P. Postinen, Gommi ja Pommi vai Tonttu Tomafoi? Käytä äänesi ja vaikuta. Äänestää voit 26.11. asti. Kaksi eniten ääniä saanutta joulukalenteria on katsottavissa Areenassa 1.12. alkaen.

 • Ongelmia Areenan Chromecast-toistossa

  Chromecast-toisto ei toimi luotettavasti

  Chromecast ei tällä hetkellä toimi luotettavasti Areenan mobiilisovellusten kanssa. Osa Areenan mobiilisovelluksia käyttävistä käyttäjistä on kokenut ongelmia Areenan Chromecast-toistossa. Osa Areenassa tarjolla olevista ohjelmista ei toistu tai toisto lakkaa kesken ohjelman. Ongelmat ovat tiedossa ja niitä yritetään korjata.

 • Manillaköysi, Kirje isältä ja muita toivottuja draamoja sotien varjostamista vuosista Areenassa

  Sarjoja ja elokuvia sodan ja rauhan vuosista

  Sisua, sydäntä, vallanhimoa ja herkkää iloa läikehtii Areenaan juuri julkaisemissamme elokuvissa ja sarjoissa. Katsottavana ovat toivotut tv-elokuvat Manillaköysi, Kirje isältä, Tykkimies Kauppalan viimeiset vaiheet sekä Vääpeli Sadon tapaus. Itsenäistä identiteettiä etsivää Suomea halkovat draamasarjat Sodan ja rauhan miehet, Yhdeksän miehen saappaat, Mustat ja punaiset vuodet Tampereella, Kukkivat roudan maat Ylä-Savossa sekä Isännät ja isäntien varjot Pohjois-Pohjanmaalla.