Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Neljäs kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu 2017 pääkuva

Maj Lind –kilpailun 2017 suomalaispianistit: Aleksei Zaitsev

Aleksei Zaitsev on yksi kuudesta suomalaisesta kansainväliseen Maj Lind –pianokilpailuun 2017 hyväksytystä pianistista. Hän on syntynyt Outokummussa 1995 ja opiskellut pianonsoittoa Irina Zahharenkovan johdolla ja Sibelius-Akatemiassa.

Seuraa kansainvälistä Maj Lind –pianokilpailua 2017 Ylen kanavilla ja tutustu Aleksei Zaitsevin kilpailuohjelmaan. #majlind2017

- Aloitin pianonsoiton 6-7-vuotiaana. Mun mummilla oli piano, ja soittelin aina sitä, improvisoin jotakin. Niin mun vanhempani päättivät viedä mut pianotunneille.

- Mutta missä vaiheessa soittamisesta tuli sitten vakavaa? Toivon mukaan se jo nyt on vakavaa!

- Muistan, kun kävin 13–14-vuotiaana Olli Mustosen konsertissa, ja se teki todella suuren vaikutuksen. Sen jälkeen halusin tulla niin hyväksi pianistiksi kuin on mahdollista. Siitä alkoi tavoitteellinen harjoittelu.

Rakkaus musiikkiin innostaa harjoittelemaan

- Rakkaus musiikkiin on varmasti innostanut eniten harjoittelemaan ja soittamaan, mutta myös opettajat, varsinkin nykyinen opettajani Hui-Ying Liu-Tawastjerna. Hän on pitänyt huolen siitä, että tekemistä on riittänyt. Olenkin harjoitellut hyvin. On ollut aika paljon konsertteja ja projekteja, jotka ovat pitäneet kiireisenä, viimeisimpänä oli B-tutkinto kesän alussa.

Nautin romanttisesta venäläisestä musiikista

- Vahvuuteni? Nautin eniten venäläisestä romanttisesta musiikista. Koen sen jotenkin omimmaksi. Sellaiset säveltäjät kuin Rahmaninov ja Skrjabin ovat mulle läheisimpiä. Koen, että ne ovat mun vahvuuksiani.

Ex-lentopalloilija

- Mitä minusta ei tiedetä? Ehkä ei ole muusikolle normaalia, että harrastin nuorena pitkään lentopalloa. Voitettiin kerran jopa maakuntamestaruus. Lentopallo piti sitten lopettaa, kun se ei ollut oikein terveellistä sormille. Nykyään tykkään käydä uimassa ja juoksulenkillä.

Pianisti Aleksei Zaitsev
Mun mummilla oli piano, ja soittelin aina sitä, improvisoin jotakin. Niin mun vanhempani päättivät viedä mut pianotunneille, Aleksei Zaitsev kertoo. Pianisti Aleksei Zaitsev Kuva: Sandra Saulo Aleksei Zaitsev

Lisää ohjelmasta

 • Virtuoosi Jiyoung, superpianisti Mackenzie ja syvällinen Hyo-Eun

  Maj Lind -pianokilpailun toinen orkesterifinaali.

  Maj Lind -kilpailun toisessa orkesterifinaalissa kuultiin virtuoosista Jiyoung Kimiä, superpianisti Mackenzie Melemediä sekä introverttiä ja syvällistä Hyo-Eun Parkia. - Lue Ylen asiantuntijan pianopedagogi Niklas Pokin arviot toisen orkesterifinaalin esityksistä. Toisena orkesterifinaali-iltana torstaina 31.8.

 • Yhdysvaltalainen Mackenzie Melemed voitti Maj Lind -pianokilpailun 2017

  Seuraa kilpailua osoitteessa yle.fi/klassinen

  Yhdysvaltalainen 22-vuotias Mackenzie Melemed on Maj Lind -pianokilpailun voittaja 2017. "Olen sanaton! Oli ihana kilpailla Suomessa. Aion maksaa opintolainojani tällä palkinnolla", totesi Melemed voittajahaastattelussa. Voittajan palkinto on 30.000 euroa.

 • Aito Hannu, karismaattinen Jun ja pianon sankaritar So

  Maj Lind -pianokilpailun ensimmäinen orkesterifinaali.

  Maj Lind -pianokilpailun ensimmäisessä orkesterifinaalissa kuultiin "aitoa Hannua", karismaattista Jun Bouyterey-Ishidoa ja pianon sankaritarta, So Hyang In'iä. Ylen asiantuntija pianopedagogi Niklas Pokki arvioi ensimmäisen orkesterifinaalin esitykset.

 • Kamarimusiikkifinaali tulvi romanttista tunnetta

  Maj Lind -pianokilpailun kamarimusiikkifinaali.

  Kamarimusiikkifinaalin romanttiseen tunneaaltoiluun eläytyessään unohti viimeistään, että Maj Lindeissä on kysymys ankaran kansainvälisen pianokilpailun loppusuorasta. Ylen asiantuntija pianopedagogi Niklas Pokki arvioi kamarimusiikkifinaalin esitykset.