Hyppää pääsisältöön

Malena Ernman ajattelee italialaista oopperaa, kun kuulee suomea

Malena Ernman
Malena Ernman Kuva: Yle/ Sofie Gammals Allsång på Skansen,Malena Ernman

Ruotsalainen oopperalaulaja Malena Ernman esiintyy Allsång på Skansenissa 15. elokuuta, kauden päätösjaksossa Ykkösellä klo 21.

Malenalle kerta ei ole ensimmäinen yhteislaululavalla. Hän on ollut osa ohjelmaa jo pitkään. "Ihmiset kyllästyvät minuun. “Ei taas” he varmasti ajattelevat", Malena sanoo nauraen.

"Luulen, että tämä on kahdeksas kerta minulle."

Malena osallistui ohjelmaan ensimmäistä kertaa, kun oli vielä koulussa, musiikkikorkeakoulussa. Tuolloin ohjelmaa juonsi Lasse Berghagen.

Aiotko esittää oopperaa?

"Toivottavasti en. Aion laulaa Helen Sjöholmin kanssa. Hän on mielestäni maailman paras laulaja. Silloin ei kieltäydytä. Esitämme laulun, jonka Fredrik Kempe on säveltänyt ja sanoittanut meille."

Malena on Fredrikin kanssa tehnyt yhteistyötä aikaisemmin. Muun muassa silloin kun hän osallistui Melodifestivaleniin ja Euroviisuihin 2009.

"Tunnemme toisemme hyvin. Hän on klassisen musiikin nörtti alkujaan ja niin olen minäkin."

Miltä kesäsuunnitelmasi näyttävät?

"Helen ja minä annamme kolme konserttia Dalhallassa. Ne ovat loppuunmyydyt ja Helen on vieraani. Lisäksi luvassa on jännittäviä asioita, joista en voi puhua, harmi kyllä."

Onko sinulla suosikki yhteislaulukappaleissa?

"Valitsen suosikkini joka vuosi mutta en ikinä saa laulaa niitä. Haluan laulaa ABBA:aa. Olen toistanut koko päivän, että haluan esittää Mamma Mian."

Malena ei todennäköisesti esitä suomenkielistä kappaletta, vaikka kieli antaa hänelle hienoja mielleyhtymiä.

"Suomi on kaunis kieli, jossa on hienoja avoimia vokaaleja. Suomeksi on helppo laulaa. Joten ajattelen italialaista oopperaa, kun kuulen suomea."

Suomenkielinen selostaja Hanna Pakarinen

Suorat Allsång på Skansen -lähetykset selostaa suomeksi laulaja Hanna Pakarinen. Ohjelmaa voi seurata alkuperäiskielellä valitsemalla lähetyskieleksi ruotsin.

Kahdeksannen ja viimeisen jakson vieraita ovat myös Danny Saucedo, Jill Johnson, Anki Albertsson, Linda Olsson, Mercedesz Csampai, Pablo Cepeda ja Sussie Eriksson.