Hyppää pääsisältöön

Blockfest 2017: Rap-legenda Lil Wayne ilahdutti tuomalla Mikael Gabrielin lavalle – keikka itsessään jätti valjun olon

Lil Wayne huudatti yleisöä ahkerasti, mutta telttalavalla tunnelmoinut Avain taisi vetää tällä kertaa pidemmän korren.

Lil Wayne esiintyi Blockfesteillä rennon coolisti. // Kuva: Annika Miettinen

Lil Wayne on todellinen konkari. Artisti on ollut mukana räppigeimeissä jo ysärin lopulta lähtien. Lil Waynellä on valtava kasa hittejä, kokemusta eri kokoonpanoista, Grammy taskussa, oma Young Money -levy-yhtiö. Lil Wayne on myös mukana fiittaamassa monella äärimmäisen ajankohtaisella biisillä aina DJ Khaledin I’m the One -kappaleesta Bebe Rexhan The Way I Are -hittiin.

Upeaa, että Blockfest on saanut tuotua Tampereelle noin nimekkään esiintyjän.

Ratinan stadionilla on kuitenkin varsin väljää, kun Lil Wayne aloittaa keikkansa. Festarikävijät kyllä rientävät innoissaan paikalle, kun kuulevat Lil Waynen saapuvan lavalle. Ilmassa kuplii odottava tunnelma: nyt lauteilla on todellinen maailmantähti.

Lil Wayne ottaakin yleisönsä superstaran elkein. Sormissaan räppärillä on valtavia kimaltavia timanttisormuksia, kaulassaan kultakäätyjä ja silmillä isot aurinkolasit. Valtava sätkä palaa räppärin huulilla useampaan otteeseen. Kun Lil Wayne pyytää yleisöä nostamaan kädet ilmaan, se tottelee. Muuten suomalaisyleisö tyytyy lähinnä seuraamaan keikkaa hillitysti.

Lil Wayne Blockfesteillä 2017 // Kuva: Annika Miettinen

Draken ja Nicki Minajin bongannut levymoguli toi MG:n lavalle

Keikka on yhtä hittipotpuria, jossa stadionin etuosan fanit pysyvät mukana alusta loppuun. Miksauskopilta lavalle asti tunnelma on hurja, kun yleisö intoutuu pomppimaan etenkin Lollipop-, Mr. Carter  ja 6 foot 7 foot -biisien tahtiin. Taaempana yleisö keskittyy lähinnä virvokkeiden nauttimiseen, jutusteluun ja rentoon fiilistelyyn. Stadionilla on edelleen väljää.

Keikan keskivaiheilla piristystä tuo räppärin Young Money -levy-yhtiön esiinmarssi, kun lavalla esiintyy useampikin fiittaaja. Vierailevista tähdistä kiinnostuu selvästi myös stadionin takaosan yleisö, joka kurkottelee kohti lavaa nähdäkseen paremmin.

Young Money ei ole levy-yhtiönä mikään pikkutekijä, sillä Lil Wayne on löytänyt ja palkannut riveihinsä muun muassa Draken, Nicki Minajin ja Tygan. Blockfestissä ei ihan Draken tasoisia nimiä nähdä, mutta keikkaan tuo lisäenergiaa muun muassa kokenut Mack Maine.

Lavalla nähdään myös suomalaisväriä, kun Lil Waynen taustalle saapuu keikan loppupuolella haippaamaan Mikael Gabriel. Suomalaisräppäri esiintyi stadionilla juuri ennen Lil Waynea, ja jo se oli MG:lle unelmien täyttymys.

- Vuonna 2007 mä unelmoin niin paljon, että haluun olla tässä maassa niinku Lil Wayne on Jenkeissä. 2017 mun bäkkäri on Waynen bäkkärin kanssa vierekkäin, ja me esiinnytään samalla lavalla. Mä eka, se mun jälkeen. Taas yks unelma lisää mun bucketlistilta, Mikael Gabriel kirjoitti Facebook-tilillään.

Lil Wayne Blockfesteillä 2017 // Kuva: Annika Miettinen

Tosifanit jaksoivat, vaikka suuri yleisö siirtyi muualle

Vaikka Lil Wayne selvästi saa osan Blockfest-yleisöstä villiintymään, keikka jättää lopulta valjun olon. Ratinan stadion tuntuu sopivalta paikalta artistin mahtipontiselle jenkkiräpille, mutta silti yleisöä alkoi kaikota keikan loppupuolella.

Syitä stadionin vaivihkaiselle tyhjenemiselle voi toki olla useita. Samoihin aikoihin Asa oli aloittelemassa Tent Stagella ainutlaatuista Punainen tiili -vetoaan uransa alkuaikojen Avain-nimellä.

Ja ehkä Lil Wayne ei vain ole suurelle osalle nuorta Blockfest-yleisöstä kovin ajankohtainen artisti. Paljon kertoo se, että DJ Khaledin I’m the One, jolla siis fiittaavat myös Justin Bieber, Quavo ja Chance the Rapper, on yksi keikan kohokohdista. Myös Mirror-biisi, jolla fiittaa Bruno Mars, kuuluu keikan huippuhetkiin. On selvää, että perjantain ulkomaiset kärkinimet Wiz Khalifa ja rap-yhtye Migos ovat paljon enemmän millenniaalisukupolven heiniä kuin Lil Wayne.

Mutta vaikka Lil Waynen keikka ei isossa kuvassa noussut Blockfestin riehakkaimpien keikkojen joukkoon, räppärin tosifanit jaksoivat loppuun asti.

Ja tavallaan vain sillä on merkitystä. Blockfest ei olisi entisensä, jos se ei toisi Tampereelle maailmanluokan klassikkoräppäreitä.

Lue myös:

Blockfest 2017: Poptulokas Nelli Matula avaa ja päättää festarin päälavan

Blockfest 2017: Kube on nyt suositumpi kuin koskaan – koviten yleisöön iski dissausbiisi Miksu

Blockfest 2017: Migos järjesti festariperjantain hulluimmat ja hikisimmät bileet teltassa

Blockfest 2017: Suomen sympaattisin rap-yhtye Gasellit sai kesän päätteeksi äänekkäimmän yleisönsä 

Lil Wayne Blockfesteillä 2017 // Kuva: Annika Miettinen
Lil Wayne Blockfesteillä 2017 // Kuva: Annika Miettinen
Lil Wayne Blockfesteillä 2017 // Kuva: Annika Miettinen
Lil Wayne Blockfesteillä 2017 // Kuva: Annika Miettinen
Lil Wayne Blockfesteillä 2017 // Kuva: Annika Miettinen
Lil Wayne Blockfesteillä 2017 // Kuva: Annika Miettinen
Lil Wayne Blockfesteillä 2017 // Kuva: Annika Miettinen
Lil Wayne Blockfesteillä 2017 // Kuva: Annika Miettinen
Lil Wayne Blockfesteillä 2017 // Kuva: Annika Miettinen
Lil Wayne Blockfesteillä 2017 // Kuva: Annika Miettinen
Lil Wayne Blockfesteillä 2017 // Kuva: Annika Miettinen