Hyppää pääsisältöön

Robin vetää jättimäisen Hartwall Arena -keikan – ja jää määrittelemättömälle tauolle

Millainen artisti tauolta palaa? Tässä supersuositun artistin uran tähän asti merkittävimmät hetket.

Robin. // Kuva: Annika Miettinen/YleX

Robin Packalenin koko ura on ollut nousukiitoa, hän pomppasi heti Frontside Olliella suuren yleisön tietouteen. Robin aloitti lapsitähtenä, mutta on kasvanut siitä roolista ulos. Robinin levyt ovat myyneet huimia määriä: Koodi, Chillaa ja Boom Kah -albumit ovat kaikki myyneet multiplatinaa.

Nyt hän jää määrittelemättömälle tauolle. Ennen taukoa Robin julkaisee kuitenkin uuden singlen: 23. elokuuta Robin julkaisee biisin Me tehtiin tää.

Lokakuun 28. päivä Robin nousee Hartwall Arenan lavalle Tää on se hetki -keikalle. Luvassa on varmasti huikea show, jossa kuljetaan Robinin popuran läpi. Sen jälkeen alkaa tauko.

- Oon elänyt kolmasosan elämästäni mikki kädessä, ja nyt haluan tietää mitä on olla rauhassa ja hiljaa, Robin sanoo tiedotteessa.

- Tauko on myös melko luova olotila. Silloin on aikaa pohtia mitä elämältäni haluan.

Emme vielä tiedä, milloin Robin palaa takaisin uuden musiikin pariin tai millainen artisti palaa tauolta. Tässä Robinin uran tähänastisia huippuhetkiä.

Frontside Ollie – kaiken alku

Mä silmiäni usko en
Kun se tyttö teki sen
Täydellisen
Frontside Ollien

Frontside Ollie oli Robinin uran ensimmäinen julkaisu.

Biisin taustajoukoissa oleva Maki Kolehmainen bongasi Robinin 2010 New Wave -laulukilpailusta. Frontside Ollie julkaistiin kaksi vuotta myöhemmin, tammikuussa 2012.

Robinilla on muuten jo Frontside Ollien -musavideolla hallussa tavaramerkkinsä: eriparikengät. Videota on pian katsottu Youtubessa jo 16 miljoonaa kertaa.

Vuoden tulokas ja muita palkintoja

Vuonna 2013 Robin nappasi Emma-gaalassa Vuoden tulokkaan, Vuoden popalbumin sekä Vuoden biisin Emma-pystit. Kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 2015, Robin voitti Emma-gaalassa vuoden myydyimmän albumin Emman.

Samana vuonna Positiivarit valitsivat Robinin Vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi. Ja aivan ansaitusti.

Robin esittää vuoden 2014 Kesäkumibiisin

Robin esitti vuoden 2014 Kesäkumibiisin Kesärenkaat 15-vuotiaana. Mediassa pohdittiin, oliko hän liian nuori kampanjan kasvoiksi. Mutta eiköhän se kuitenkin ole vain hyvä asia, että kampanjan edustaja oikeasti edustaa nuoria, joille kampanja on suunnattu.

Kesärenkaat on ollut yksi suosituimmista Kesäkumibiiseistä.

Stadionkeikka

Vuonna 2014 Robinilla oli stadionkeikka, Helsinki Pop Show. Robin oli Olympiastadionilla järjestetyn keikan päätähti, ja siellä nähtiin lisäksi liuta kovia vierailijoita, kuten Mikael Gabriel, Uniikki ja Michael Monroe.

Kun lapsitähti aikuistuu

Vuoden 2016 tammikuussa julkaistiin Miten eskimot suutelee, jossa on mukana Sanni.

Biisin videosta nousi kohu, koska siinä Robin pyörii lakanoissa tytön kanssa alusvaatteilla. Pitää kuitenkin muistaa, että myöhemmin samana vuonna Robin tuli myös täysi-ikäiseksi. Se vain tuntuu aina kohahduttavan, kun lapsena yleisölle tutuksi tullut aikuistuukin.

Linnan tyylikkäin

18-vuotias Robin kutsuttiin viime vuoden Linnan juhliin. Hän saapui sinne tyylikkäänä – ja tietysti eriparikengissä.

Robin äänestettiin useassa äänestyksessä juhlien parhaaksi pukeutujaksi. Mert Otsamon suunnittelemaan kultakoristeiseen pukuun pukeutunut Robin oli juhlien puhutuimpia vieraita.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

🇫🇮🇫🇮🇫🇮

A post shared by ROBIN PACKALEN (@robinpackalen) on

Vain elämää

Robin oli mukana keväällä 2017 Vain elämää -ohjelmassa. Sarjassa nähtiin aina niin hyväntuulinen ja aito Robin. Hän avautui ohjelman aikana ensimmäistä kertaa vaikeista aiheista: hän kertoo isänsä aivokasvaimesta, mutta käsittelee asiaa omaan tapaansa positiivisella tyylillä.

Robin pääsi Vain elämää -ohjelmassa “freesaamaan” Suomi-klassikko Rakkaus on lumivalkoisen The Weeknd -viboilla ja vahvistamaan suomalaisten mielikuvaa siitä, että hän on kaikin puolin mahtava tyyppi ja lahjakas muusikko.

Mitä tauon jälkeen?

On kiinnostavaa nähdä, millainen artisti määrittelemättömältä tauolta oikein palaa. Onkohan Robinilla intressejä kansainväliseen uraan? Ainakin hän julkaisi Can’t Stop The Feeling -coverin viime vuonna.

Lähteekö Robin taukonsa aikana ehkä armeijaan?