Hyppää pääsisältöön

Nämä kirjat muuttivat elämäni – tutustu tarinoihin

Kirjat korvasivat Antti Tuurille perheen, mullistivat Riku Rantalan elämän 6-vuotiaana ja Maija Vilkkumaa löysi Saima Harmajasta sielunsisaren teini-iässä. Mikä kirja on sinulle tärkein? Kerro lempikirjastasi meille.

Kirja vie toiseen maailmaan, auttaa ymmärtämään itseä, toisia, elämää. Ne viihdyttävät, lohduttavat ja sivistävät. Tutkimuksetkin osoittavat, että kirjat lisäävät terveyttä, joten ei ole ihme, että lukeminen on suomalaisten yleisin harrastus!

Kerro meille, kuinka kirja on muuttanut sinun elämäsi!

Tarinoita julkaistaan Kirjojen Suomen verkkosivuilla ja Kirjojen Suomen Facebook-sivulla.

Katso lisää videoita kirjojen voimasta:

21.9. Onneksi olkoon, T. Tintti!

Onneksi olkoon nimimerkki T. Tintti, voitit Kirjojen Suomen arvonnassa Patrick Modianon teoksen Kehäbulevardit.

Tintti kirjoittaa näin:

"Anna Gavalda ja Viiniä keittiössä. Kirja kerrassaan imaisee mukaansa intensiiviseen tapahtumaan. Nainen, joka erostaan on vielä rikkonainen, käsittelee appiukkonsa kanssa koko eroprosessia ja kaikenlaisia muistoja tutkaillen huomataan uusia puolia asioissa. Ymmärsin hyvin, että tuollaista luottamusta ei ole helppo saada luoduksi kenenkään kanssa. Tavallaan tilanne oli myös hyvästien jätön hetki ja uuden tulevaisuuden hyväksyminen. Pieni viininhuuruinen tunnelma ja ruoan laitto jotenkin sopivat tuohon hämyiseen tunnelmaan."

4.9. Onneksi olkoon, Juulis!

Saimme lukijoilta paljon hienoja lukukokemuksia. Nimimerkki Tullukka kirjoittaa Lokki Joonatanin opettaneen, että omia tunteitaan on seurattava – ja annettava muidenkin mennä omia teitään omalla tavallaan. Riitta Uusoksa taas luetteli kokonaisen rivin kirjoja, sillä hänelle “kirjat ovat aina avanneet uusia maailmoja.”

Tällä kerralla arpaonni suosi nimimerkkiä Juulis, joka kirjoittaa näin:

“Minusta jokaisesta kirjasta jää joku jälki, ja se ei ole vähäisin syistä lukea kirjoja.
Viime kesänä minut pysäytti Gregory David Robertsin Shantaram. Kirjan myötä olin Intiassa, halusin Intiaan, kaipasin Intiaa. Ja ystävystyin Robertsin itsensä kanssa niin syvästi, että kaipasin häntäkin ihailun ja ihmettelyn keskellä. Tunsin, että Robertsin ajatukset muuttivat minunkin ajatusmaailmaani. Ehdottoman positiivinen järkytys. Kirja on aikamoinen tiiliskivi, mutta olen nyt jo varma että luen sen vielä uudestaankin!”

Juulikselle lähetetään Petina Gappahin Muistojen kirja. Ensi viikolla arvotaan vuonna 2014 Nobelin kirjallisuuspalkinnon saaneen Patrick Modianon teos Kehäbulevardit.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.

Kirjojen Suomi