Hyppää pääsisältöön

Suomen ensimmäistä Instagram-draamasarjaa tähdittävät Mimosa Willamo ja Mansikkka

Nuorille aikuisille suunnattu Instagram Stories -draamasarja Karma julkaistaan kokonaan viikonlopun aikana.

Karman-sarja kuvataan yhden viikonlopun aikana. // Kuva: Promokuva: Shoot Hayley

Jussi-palkittu Mimosa Willamo (Päin seinää, Bodom, Teit meistä kauniin) sekä nuoret näyttelijälupaukset Saana Koivisto ja Senna Vodzogbe ovat Instagram-sarja Karman Allu, Saaga ja Aino.

Erottamaton kolmikko asuu, juhlii ja juoruaa yhdessä. Mimmien kotibileet saavat ikävän käänteen, kun kaveriporukan läpät saavat odottamattoman suuren yleisön. Lopulta kaverukset ovat valmiita äärimmäisiin tekoihin säilyttääkseen suosionsa ja pelastaakseen kasvonsa.

Karma-sarjassa nähdään pienessä roolissa myös hiljattain Tubecon Awardseissa palkittu tubettaja Mansikkka.

Psykologisen instatrillerin ovat käsikirjoittaneet ja ohjanneet Ronja Salmi ja Veera Ojola. Ylen tuottamaa Karma-sarjaa voi katsoa perjantaina 25. elokuuta klo 17 alkaen Instagramtililtä @karmadraama.

- Kuvaamme sarjan teatteriesityksen tapaan. Olemme harjoitelleet kohtaukset hyvin tarkasti ennen varsinaista "esitystä" eli perjantain lähetystä. Kuvaamme sarjan viikonloppuna ja julkaisemme kohtaukset heti kuvaushetken jälkeen. Kuvaamme suoraan Instagramin sisällä, eli käytämme puhelimen selfie-kameraa. Draamalle poikkeuksellisesti näyttelijät myös ottavat suoraan kontaktia kameraan ja kuvaavat itse itseään, Ronja Salmi kertoo YleX:lle.

Jaksot julkaistaan Instagramin Stories-osiossa reaaliajassa kolmen vuorokauden aikana perjantaista sunnuntaihin 25. – 27. elokuuta. Perjantaina julkaistaan noin 15 minuuttia pitkä jakso ja lauantaina sekä sunnuntaina noin 10 minuuttia pitkät jaksot. Instagramin lisäksi sarjasta tulee kooste Youtubeen.

- Tämä on ensimmäinen kokeilu. Suomessa ei ole aikaisemmin tehty draamaa Instagram Storiesiin. Lisäksi kyseessä on poikkeuksellisen kunnianhimoinen projekti, joka toteutetaan puhelimella. Tulevaisuudessa toivottavasti teemme tämän vielä isommin, eli kuvaamme esimerkiksi enemmän kuin kolme päivää. Nyt testaamme uutta tuotantotapaa ja opimme minkälaista on tehdä puhelimelle optimoitua sisältöä, Salmi sanoo.

Avaa Instagram postaus