Hyppää pääsisältöön

Ei odotettu JVG:n nextii cd:t, mutta nyt yhtyeen yllätysalbumi on kuitenkin täällä: “Soundtrack Jaren ja VilleGallen synttäribailuille”

Popkorni on täydellinen nimi JVG:n albumille, koska korni poppi on nostanut yhtyeen Suomen suosituimpien kirkkaaseen kärkeen.

JVG julkaisi Popkorni-albuminsa täysin yllättäen. // Kuva: Promokuva: Andrei Kipahti

Mitä Beyoncé, Radiohead ja Rihanna edellä, sitä JVG perässä. Albumien yllätysjulkaisut ovat olleet viime vuosien ilmiö maailmalla. Nyt JVG jatkaa ilmiötä Suomessa, sillä yhtye julkaisi täysin yllättäen viime yönä 11 kappaleen _Popkorni-_albumin striimauspalveluissa. Kovin moni suomalaisartisti ei voisi julkaista albumia ilman mitään ennakkomarkkinointia niin, että se kiinnostaisi ihmisiä tai että suuri yleisö siitä edes kuulisi. JVG voi.

Albumista ei ole tietenkään saatavilla fyysistä cd:tä. JVG on kommentoinut jo pitkään, ettei aio tehdä enää levyjä, vaan julkaista pelkkiä sinkkuja. Duon edellinen albumi, 247365, kuitenkin julkaistiin vuonna 2015, viime vuonna yhtye julkaisi puolestaan neljä biisiä sisältävän Mist sä tuut -EP:n ja jälleen kuunnellaan JVG:n nextii “cd:t” toisin kuin Paluu tulevaisuuteen -kappaleessa räpättiin. 

- Haluttiin tarjoo faneille isompi paketti biisejä ja pidettiin hauskaa studiossa. Oli vapautunu fiilis tehä musaa, kun ei tarvinnu miettii aikatauluja. Annetaan jengin valita biisit mitä ne haluu lisätä soittolistoilleen, Jare ja VilleGalle kertovat tiedotteessa.

Popkorni-albumilla vierailevat JVG:n levy-yhtiön PME:n omat pojat Reino Nordin ja Tippa-T. Albumin yllätysvierailija on Vesala, joka laulaa kappaleessa Hombre. Mukana on jälleen myös Teemu Brunila, vaikka häntä ei edelleenkään ole kreditoitu missään. Kokonaisuudelta löytyy myös _Voitolla yöhön -_hitin jatko-osa Tappiolla tappiin, jossa on mukana Märkä-Simo. Lisäksi JVG levyllä fiittaa moni nouseva kyky, kuten Bizi, Ibe ja Deezydavid. Levyllä on tietysti mukana myös ikään kuin JVG:n epävirallinen jäsen Pete Parkkonen.

YleX:n Uuden musiikin aamuvuoron juontaja Anne Lainto ei ole yllättynyt JVG:n yllätysalbumista. Hänen mukaansa yhtye on pysynyt hyvin vahvasti mukavuusalueellaan.

- On tehty sitä mitä osataan parhaiten. Levyllä on sellaisia kertsejä ja aihepiirejä, joilla yhtye on tehnyt isoimmat hittinsä aiemmin. Biisien rakenne on aika sama: alkaa isolla kertsillä ja sitten tulee räpit. Tällä levyllä ei ole missään nimessä menty metsään, mutta jos tehdään yllätysalbumi sillä ajatuksella, että nyt on pidetty hauskaa, niin tämä kuulostaa siltä, että on tehty hittikärjellä kuitenkin. Taattua JVG-laatua, muttei mitään yllättävää.

- JVG on käyttänyt myös aika paljon samoja fiittaajia kuin ennenkin. Siellä on Teemu Brunila, Pete Parkkonen ja niin edelleen. Kiva, että levyllä on myös Vesala ja nousevia artisteja, kuten Bizi, Ibe ja Deezydavid. Uusia artisteja olisi voinut olla enemmänkin, koska JVG:llä on niin paljon vaikutusvaltaa rap-skenessä. Miksi siis ottaa levylle vakiintuneita isoja artisteja, jotka eivät tarvitse enää nostetta, Lainto pohtii.

Jare ja VilleGalle juhlivat kolmekymppisiään yhdessä Hartwall Arenalla 30. syyskuuta. YleX:n Uuden musiikin iltavuoron juontaja Ida Karimaa uskoo, että tämän levyn biisien tahdissa saadaan aikaan hyvät bileet.

- Tulee mieleen ajatus, että tämä on JVG & Friends -levy. Albumilla ei ole soundillisesti hirveästi mitään yllättävää, viimeisen vuoden aikaiset isot hitit kuuluvat. Esimerkiksi Hombre on ikään kuin vastine Vesalan Tequilalle ja Bizin kanssa tehdystä En sun kaa -biisistä tulee mieleen French Montanan Unforgettable.

- En sun kaa -kappale resonoi mulle eniten. Se on levyn herkintä antia. Levy toimii varmasti soundtrackina JVG:n synttäribailuille ja bändin lahjana faneille. En epäile, etteikö tulisi järjettömät bailut Hartsulla, Karimaa kommentoi.