Hyppää pääsisältöön

Ultra Bra -kuume jatkuu Areena-keikalla - Mikä on yhtyeen paras biisi?

Kantaaottava Vapaaherran elämää, koko Suomen nuorison läpäissyt Kroketti, kaikuva Kalifornia ja herkkä Vesireittejä. Ultra Bran albumit tarjosivat 90-luvun nuorille aikakauden tarttuvimmat sanoitukset ja melodiat, joita laulettiin yhdessä mm. opiskelubileissä ja festareilla. Mikä lauluista on mielestäsi paras?

Herkkiä balladeita, kantaaottavia julistuksia ja iloisia yhteisralleja, Ultra Bra tarjoaa laajan kattauksen erilaisia tunnelmia, mutta on aika äänestää, mikä lauluista on kaikkien aikojen paras.
Käy vastaamassa kyselyyn ja kommentoi tähän artikkeliin, miksi juuri valitsemasi kappale on koko UB:n tuotannon helmi. Kommentoijien kesken arvotaan kaksi Areenan kangaskassia. Vastausaikaa on 27.9.2017 asti.

Mikä on Ultra Bran paras biisi?

Ultra Bra
Ultra Bra Kaisaniemi Popissa vuonna 2001 Ultra Bra Ultra Bra
Minä suojelen sinua kaikelta
20% (357 ääntä)
Sinä lähdit pois
15% (262 ääntä)
Savanni nukahtaa
9% (152 ääntä)
Vesireittejä
8% (134 ääntä)
Sokeana hetkenä
7% (116 ääntä)
Joku muu mikä? (lisää kommenttina artikkelin loppuun)
7% (119 ääntä)
Kahdeksanvuotiaana
6% (101 ääntä)
Poika vuoden takaa
4% (65 ääntä)
Heikko valo
4% (77 ääntä)
Älä soita tänne enää koskaan
3% (47 ääntä)
Pärnu
3% (51 ääntä)
Jäätelöauto
2% (37 ääntä)
Villiviini
2% (37 ääntä)
Hauki
2% (34 ääntä)
Itket ja kuuntelet
2% (35 ääntä)
Kalifornian ruosteiset kukkulat
2% (27 ääntä)
Hei kuule Suomi
2% (27 ääntä)
Tyttöjen välisestä ystävyydestä
2% (40 ääntä)
Rubiikinkuutio
1% (22 ääntä)
Tule pelaamaan meidän kanssa krokettia
1% (23 ääntä)
Lähetystyö
0% (7 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1770

Ultra Bra villitsi nostalgiakansaa ja myös uusia faneja kesän festareilla Provinssissa, Ruisrockissa ja Ilosaaressa. Tunnelma oli käsinkosketeltavaa, ja se välittyy myös Yle Teeman esittämässä Ruisrock-televisioinnissa.

Yleisö osaa käytännössä koko konsertin ulkoa, eikä encore-biiseille tunnu olevan loppua. Lauluriviin liittyy konsertin loppuvaiheilla myös 2000-luvun vaihteessa yhtyeestä taka-alalle jäänyt toimittaja Anna Tulusto, joka on kertonut kokemuksiaan tunteikkaasta festarikesästä. Bändikavereista monet ovat keskenään hyviä ystäviä, ja Tulusto kertoo suurten tunteiden ja takahuonejännitysten tarinaa.

Anna Tulusto: Viimeinen kesä Ultra Bran kanssa - päiväkirjamerkintöjä

Ultra Bra tuli uransa alussa tunnetuksi etenkin Helsingin opiskelijapiireissä, mutta viimeistään vuonna 1997 UB-ilmiö oli lävistänyt koko Suomen. Siitä tuli keltasine sadetakkeineen ehkä merkittävin sukupolvensa ilmiö Suomessa. Yle Areenaan on koottu konsertteja ja haastatteluohjelmia yhtyeen eri vaiheista.

Ultra Bra
Klikkaa kuvasta itsesi matkalle Ultra Bran eri vaiheisiin ja konsertteihin Ultra Bra Ultra Bra

Kesän 2017 yhtye ilmoitti, että keikat eivät päättyneetkään Suomen suurimpiin kesäfestareihin, vaan luvassa on vielä areenakeikka joulukuussa 2017. Siellä on varmastikin luvassa kimara kaikille tuttuja lauluja. Tunnelmiin kolmelta vuosikymmeneltä voi palata myös Elävän arkiston voimin: Ultra Bra suojeli meitä kaikelta

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua