Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Ohjelmatoimintaan kuuluu myös juttuideoiden hylkäys

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Yle Puheen Politiikkaradio-ohjelma on aiheuttanut keskustelua sosiaalisessa mediassa. Ohjelmapäällikkö Olli Junes vastaa.

Alan Salehzadeh kritisoi blogissaan sitä, ettei hänen haastatteluaan käytetty osana Yle Puheen Politiikkaradio-ohjelmaa.

Yle Puhe tekee päivittäin kymmeniä haastatteluja. Materiaalia ohjelmiin kerätään paljon, minkä jälkeen tehdään journalistisia päätöksiä siitä, mitä aiheita otetaan käsittelyyn. Osa haastatteluista julkaistaan, osa ei. Tämä on toimituksen itsenäistä journalistista toimintaa.

Salehzadehin tapauksessa on virheellistä puhua sensuurista, kun kysymys oli normaalista ohjelmatoiminnan valintatilanteesta.

Politiikkaradion jaksossa, johon Salehzadehia haastateltiin, päädyttiin käsittelemään maailmanpolitiikan tulevaisuuden näkymiä sekä yleisesti että erityisesti globaalisti toimivien yritysten näkökulmasta. Lähi-idän tilanne ja sen mahdolliset vaikutukset Suomeen eivät sopineet tämän keskustelun tematiikkaan.

Lähi-idän konflikteja, terrorismia, pakolaiskriisiä ja jihadismia on käsitelty monissa Politiikkaradion lähetyksissä aiemmin, viimeksi Turun iskun jälkeisenä maanantaina 21.8.2017.

Olli Junes
ohjelmapäällikkö
Yle Puhe