Hyppää pääsisältöön

Älä lue yksin! Osallistu Emmi Itärannan ja Maija Vilkkumaan verkkolukupiireihin

Verkkolukupiirijuliste
Verkkolukupiirijuliste Kuva: Yle/Annukka Palmén-Väisänen Kirjojen Suomi,Lukupiiri,julisteet

Kirjojen Suomen lukupiirissä pääset keskustelemaan hyvistä kirjoista Maija Vilkkumaan, Emmi Itärannan ja Seppo Puttosen kanssa. Parasta on, että voit osallistua lukupiiriin kotisohvalta käsin. Verkkolukupiirien lisäksi Yle Radio 1:n Lukupiiri kokoontuu syksyn aikana kolmesti.

Verkkolukupiirit kokoontuvat kolmena torstaina syyskauden aikana. Keskustelu käydään osoitteessa yle.fi/kirjojensuomi.

Maija Vilkkumaan lukupiiri 28.9. – luettavana on Sonja O. kävi täällä

Muusikko ja kirjailija Maija Vilkkumaa on valinnut lukupiirikirjaksi Anja Kaurasen kulttiteoksen Sonja O. kävi täällä. Maija muistaa, kuinka kurkisteli kirjan sisäsivuille jo esiteininä. Mutta onko Sonja O:n naiskuva kestänyt aikaa?

Lue Maija Vilkkumaan kolumni: Maija Vilkkumaa: Sonja O. oli esikuva kaikille asennemuijille

Tule keskustelemaan lukupiirin live chattiin torstaina 28.9. klo 19.

Emmi Itärannan lukupiiri 2.11. – luettavana on Kun aika loppuu

Kirjailija Emmi Itäranta valitsi lukupiirikirjaksi Elina Hirvosen Kun aika loppuu, joka sijoittuu Emmin kirjojen tapaan tulevaisuuteen. Kun aika loppuu kertoo siitä, minkälaista on, kun oma lapsi tappaa ihmisiä. Emmi Itäranta asuu nykyään Isossa-Britanniassa, mutta verkkolukupiirissä pääset keskustelemaan suoraan hänen kanssaan!

Verkkolukupiirin live chat torstaina 2.11. klo 19.

Seppo Puttosen lukupiiri 12.12. – luettavana on Katriina

Verkkolukupiirikirjat on valittu Kirjojen Suomen itsenäisyyden ajan kirjalistalta, joka sisältää 101 kirjaa. Toimittaja Seppo Puttonen tuntee nämä kirjat paremmin kuin kukaan, sillä hän on koko hankkeen sielu. Lukupiirikirjaa Sepon ei tarvinnut kahdesti miettiä: se on Sally Salmisen Katriina vuodelta 1936.

Osallistu Seppo Puttosen verkkolukupiirin chattiin torstaina 12.12. klo 19!

Lisäksi Yle Radio 1:n seuraava Lukupiiri lähetetään 9.12. Luettavana on Väinö Linnan Sotaromaani.

Teokset olivat luettavissa e-kirjoina Kansalliskirjaston verkkokirjastossa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden 2017 ajan.

Artikkelia muokattu 11.1.2018: Linkit e-kirjoihin poistettu lukuoikeuksien umpeuduttua.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.

Kirjojen Suomi