Hyppää pääsisältöön

Ville Vilénille vastuu Ylen toiminnan kehittämisestä Mediapoliksessa

Mediapoliksen aula Tampereella
Mediapoliksen aula Tampereella Kuva: Mikael Seidler / Yle Mediapolis (Tampere),mediapolis

Yle kirkastaa rooliaan Tampereen Mediapoliksessa. Mediapoliksen kehittämisestä vastaa jatkossa Ylen Luovat sisällöt -yksikön johtaja Ville Vilén oman toimen ohella.

"Mediapolis on Ylelle tärkeä tuotantoyksikkö, jonne on investoitu, ja jota haluamme kehittää myös jatkossa. Viimeaikaiset panostuksemme ovat kantaneet jo paljon hyvää hedelmää ja kehitys on ottanut aimo loikkia”, sanoo Ville Vilén.

“Tampereen tv-toiminnan osuus on ollut läpi Ylen historian merkittävä, ja meille on ensiarvoista, että kuva Suomesta ei synny vain pääkaupunkiseudulta. Mediapolis ja Ylen aluetoiminta takaavat monipuolisen näkymän tämän päivän Suomen todellisuuteen", Ville Vilén toteaa.

Mediapolis on Ylen aluetoiminnan keskus ja siellä tehdään nyt lähes kaikki suomenkieliset lastenohjelmat sekä asiaohjelmia. Ylellä on Mediapoliksessa monipuolinen tuotantokalusto ja maan laadukkaimpiin kuuluvat modernit studiot, joissa tehdään niin Ylen kuin muidenkin tuotantoyhtiöiden ohjelmia.

Yle on toteuttanut Mediapoliksessa määrätietoisesti yhtiön kumppanuusstrategiaa vuodesta 2011 alkaen. Vilén vastaa myös Ylen yhteistyöstä muiden toimijoiden kanssa Mediapoliksessa. Yhteistyöhankkeissa jatkaa myös Ylen kumppanuuksien päällikkö Minna Tiihonen.

“Yle on myös tulevaisuudessa vahva tekijä ja luovan alan edistäjä Tampereella. Haemme edelleen ohjelma- ja palveluostojen sekä yhteistyön lisäämistä alalla. Tavoitteemme on myös kansainvälinen menestys uusissa sisältöhankkeissa”, Vilén sanoo.

Mediapolis perustettiin Ylen Tohlopin tiloihin ja avattiin muille toimijoille vuonna 2014. Se on viime vuosina kasvanut yli 30 organisaation ja lähes 2 000 media-ammattilaisen ja opiskelijan yhteisöksi. Yhteistyössä ovat mukana myös Tampereen kaupunki ja oppilaitokset.

Lisätiedot:
Ville Vilén, johtaja, Luovat sisällöt, p. 040 7220745 ville.vilen@yle.fi