Hyppää pääsisältöön

Ylen tiede- ja terveystarjonta uudistuu

20.9. Prisma-dokumentin aiheena ovat tulvat. Kuvassa tulva Bangkokissa.
Keskiviikkona 20.9. Prisma-dokumentin aiheena ovat tulvat ja niiden torjuntaan liittyvät tekniset haasteet. Kuvassa tulva Bangkokissa. 20.9. Prisma-dokumentin aiheena ovat tulvat. Kuvassa tulva Bangkokissa. Kuva: Terranoa / Yle Kuvapalvelu tulvat,Prisma Studio,prisma dokumentti

Terveysohjelmien klassikko Akuutti palaa ruutuun uudistuneena. Radiossa Akuutti käynnistyy syyskuussa ja ruudussa lokakuun alussa. Akuutti on Suomen ainoa terveyskokonaisuus televisiossa, radiossa ja verkossa. Myös tiedetarjonnassa on luvassa uusia tuulia.

Television Akuutti on muuttanut muotoaan makasiiniohjelmasta puolituntiseksi, joka tarjoaa katsojalle paitsi tutkittua tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista, myös inhimillisiä tarinoita. Syksyn ohjelmissa pureudutaan mm. lääkekannabikseen, matkasairauksiin ja ykköstyypin diabeteksen uusiin hoitomenetelmiin. Syyskausi käynnistyy 11.10. Yle TV1:ssä ja ennen joulua nähdään yhteensä 10 uutta jaksoa, joista kaikki ovat nähtävissä myös Yle Areenassa.

Hyvinvoinnista ja terveydestä puhutaan myös Hilla Blombergin ja Minna Korhosen toimittamassa radion Akuutissa, jonka toinen tuotantokausi alkaa 3.9. Yle Radio Suomessa. Terveyden ja hyvinvoinnin sisältöä eri näkökulmista on tarjolla myös verkossa.

Terveys- ja hyvinvointitarjonnan lisäksi myös Ylen tiedesisältöjä uudistetaan.

Ensi vuoden alkupuolella julkaistaan verkossa lyhytvideosarja, joka tarjoaa tiedettä uudella tavalla. Uudessa tiedesarjassa pääroolissa ovat persoonat, joilla on palava intohimo tieteeseen.

Yle Radio 1:ssä tieteen erikoisohjelma Tiedeykkönen jatkaa kahdella lähetyksellä viikossa. Prisma Studio -ohjelma jäi pois tuotannosta viime keväänä, mutta Prisma-dokumentit jatkuvat Yle TV1:ssä läpi vuoden. Tiededokumentit ovat Yle Areenassa suosittuja: ne keräävät yhteensä yli kaksi miljoonaa käynnistystä vuodessa.

Syksyllä Yle Areenassa voi seurata myös Ripulireissu-verkkosarjaa. Peräti 800 suomalaista koehenkilöä osallistuu rokotetutkimukseen Beninissä. Sarjassa nähdään niin tutkimuksen teon kiemuroita trooppisissa oloissa kuin suomalaisten kokemuksiakin, mutta myös, miltä terveydenhuolto näyttää Länsi-Afrikassa.

Ylen tiedesisältöjä on tarjolla myös verkossa. Prisma Studiosta tutut tekijät ja asiantuntijat jatkavat tiedejournalismin parissa ja nostavat kiinnostavia aiheita esiin kansantajuisella ja raikkaalla otteella.

Lisätiedot:
Ilkka Lehtinen, päällikkö, Yle Asia, ilkka.lehtinen@yle.fi