Hyppää pääsisältöön

JVG ja JPP - koskettavuutta kahdesta eri genrestä

Juha-Pekka Sillanpää, Eini ja Jake Nyman Levylautakunnassa
Juha-Pekka Sillanpää, Eini ja Jake Nyman Levylautakunnassa Kuva: Yle Eini,Jake Nyman,Levylautakunta,juha-pekka sillanpää

Disco-lady Eini on täyttä timanttia ja viettää tänä syksynä 40-vuotistaiteilijajuhlaa. Uutuuslevyjä kuuntelemassa Radio Suomen Levylautakunnassa myös musiikkitoimittajat Jake Nyman ja Juha-Pekka Sillanpää.

Kappaleet ja kommentit

1. JPP ja Pentti Rasinkangas: Suo nukahtaa 24 pistettä

(Pentti Rasinkangas -Isla Rasinkangas)

Eini: Tämä upposi minuun ihan täysin. Tekstin sanoma tuli selkeästi esille. Mielenkiintoisesti soitettu, ihana pianosoundi. Voisin olla tämän kanssa ihan kahdestaan, ottaa lasin viiniä ja sytyttää takkaan tulen ja uppoutua tunnelmaan. 9 p
Jake: Tulipa mieleen vanhat Otto Donnerin sovitukset. Tämä oli ihanalla tavalla vanhanaikainen ilman tunkkaista nostalgiaa. Laulaja oli tekstissä sisällä täysin. Niukka lauluilmaisu sopi hienosti tähän, ja vastapainoksi sovitus oli todella runsas. 9 p
J-P: Jousisovitus kulki jännästi jossain klassisen ja kansanmusiikin välimaastossa. Mutta mulle tuli torjunta päälle, sillä eihän syyskuussa saa vielä talvilauluja soittaa! 6 p

1. JVG: Älä jätä roikkuu 24 pistettä

(Antti Riihimäki, Teemu Brunila - Jare Brand, Ville Galle, Teemu Brunila)

Eini: Heti tunnistin tämän artistin. Tykkään kovasti näiden nuorten tekstimaailmasta, oivaltavasti sanottu asioita. Meno oli letkeää ja tää oli hyvä raita siltä uudelta albumilta. Tykkään näistä kavereista myös livenä. 8 p
Jake: Aikamoinen riimirypäs sieltä tärähti, mutta tämmöselle riimipoliisille ne ei olleet ihan runousopin mukaisia. Ihan raikas esitys tältä bändiltä, mutta alkaako jo toistaa itseään. No, nuoria pitää ymmärtää! 7 p
J-P: Pidän tätä musiikkia ihan nykyiskelmänä, kertsi teksteineen ihan ikiaikaista iskelmämaailmaa. Toteutus tuo tämän sitten tähän päivään. Oli kiva vanhahtava funk-biitti bassossa ja se oli hyvin positiivista. 9 p

2. 30 Seconds To Mars: Walk On Water 21 pistettä

(Jared Leto)

Eini: Tässä oli kyllä tykkiä! Todella iso biisi, ihan stadionluokkaa. Hemmetin hyvin tehty ja tuotettu, mutta kuuntelisinko tätä levyltä. Ehkä autossa menisi, mut ei jää klassikoksi. 8 p
Jake: Stadionrokkia. Iso biisi, mutta mikä oli tekstin sanoma, jäi vähän hämäräksi. Mua alkoi hermostuttaa tuo basson jyrääminen. 6 p
J-P: Tämä oli kuin täsmäisku urheilubisneksen tehohitiksi, soitettavaksi kun jossain isossa ottelussa kotijoukkue tulee kentälle. Ihan 'anthem'-tason biisi. Näkisin tämän toimivana käyttömusiikkina nimenomaan urheiluyhteydessä. 7 p

3. J K: Tuhlattuja päiviä 18 pistettä

(Aki Sirkesalo)

Eini: Laulajalla hyvä, terve ääni. Kertsi todella toimiva, sitä pystyy laulamaan heti perässä. Varmaan tämä biisi saa radiosoittoa. Sovituksessa oli kyllä paljon vanhoja elementtejä, ne synaviulut esim. 7 p
Jake: Siinä aika nuori kaveri muisteli nuoruuttaan, oliko ihan uskottavaa... Sovitus vähän liian raskaasti orkestroitu. 6 p
J-P: Tervetuloa 90-luvulle. Tämä oli ihan tutkielma siitä, miten silloin tehtiin musiikkia. Kaikkihan oli tehty oikeasti hyvin ja artistilla oli hieno laulusoundi. Ensikuulemalta ei kosketa, vaikea sanoa, onko tässä pidemmän päälle läpäisykykyä, kun ei ole mitään tästä päivästä. 5 p

4. Sonja Inari: Syyskuu 13 pistettä

(Sonja Myllymäki)

Eini: Biisin teksti ei auennut mulle ollenkaan. Oli haettu jännitettä sointukierrosta, mutta se ei jotenkin onnistunut. Laulajan nariseva, venyttelevä tyyli alkoi ärsyttää. 6 p
Jake: Laulusoundiin tässä kiinnittyi huomio. Alussa ihan toimi ja sain tekstistä selvää, mutta sitten tuli joku kummallinen bassotaajuus, joka sekoitti kuuntelua. Ja mitä enemmän tuli tavaraa sovitukseen, sitä sotkuisemmaksi meni. 4 p
J-P: Kappale ei mua imaissut mukaan ja tipahdin kyydistä, taisin missata jotain olennaista tämän kappaleen sanomasta. En varmaan ole juuri tämän musiikin kohderyhmässä. Paulavesalamainen viritelmä, mutta ei kovin toimiva. 3 p

6. Alice Cooper: Genuine American Girl 11 pistettä

(Alice Cooper - Neal Smith - Bob Erzin)

Eini: Olipa 70-lukulaista! Kammottavan tylsä biisi. Kitarasoolokin ihan hirveä. Rokin pitää tärähtää kunnolla tuutista, tästä en tykännyt yhtään. 5 p
Jake: Tämä olisi voinut olla 70-luvulla tehtyä Aerosmithiä. Kappaleessa ei tapahtunut mitään, melodisen musiikin ystävälle ei mitään annettavaa. 1 p
J-P: Soundeiltaan kovin pidättyväinen, haettiinko jotain vanhaa autenttisuutta, eikä käytetty nykytekniikan äänitysmahdollisuuksia. Kuulosti pliisulta ollakseen rokkia. Tekstissä jotain ihan hauskoja juttuja. 5 p