Hyppää pääsisältöön

Ylelle yleisurheilun MM-kisojen esitysoikeudet

Elaine Thompson (t.h.) hör till favoriterna på 100 meter för damer.
Elaine Thompson (t.h.) hör till favoriterna på 100 meter för damer. Kuva: EPA/YOAN VALAT pikajuoksu,yleisurheilu

Yle välittää yleisurheilun MM-kisojen tapahtumat ja tunteet suomalaisille jatkossakin. Tuore sopimus kattaa kolmet seuraavat MM-kisat vuosina 2019, 2021 ja 2023.

Ylen yleisurheilusopimus kuuluu Euroopan yleisradioliiton (EBU) ja Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) kattosopimukseen yleisurheilun MM-kisojen lähetysoikeuksista vuosille 2018–2023.

Vuoden 2017 Lontoon MM-kisojen jälkeen yleisurheilun maailmanmestaruuksista kisataan seuraavan kerran 2019 Qatarin pääkaupungissa Dohassa ja vuonna 2021 Eugenessa Yhdysvalloissa. Vuoden 2023 isäntäkaupungin valinta ratkeaa myöhemmin.

Yleisurheilu nousee vuosittaisissa tutkimuksissa suomalaisten mielestä toiseksi kiinnostavimmaksi tv-lajiksi heti jääkiekon jälkeen. Siksi yleisurheilulla on vankka sija Ylen urheilutarjonnassa.

“Yleisurheilun MM-sopimus on keskeinen osa Ylen huippukisatarjontaa. Ylen tavoite on esittää tärkeimmät isot urheilutapahtumat ja seurata laajaa lajikirjoa. Kiinnostavimmat suuret urheilutapahtumat näkyvät suomalaisille Ylen vapaasti katsottavilla kanavilla. Haluamme tuoda yleisurheilun entistä paremmin tarjolle ja samalla varmistaa, että perinteiset tv-lähetykset kilpailutapahtumista kehittyvät vastaamaan seuraavan vuosikymmenen ja uusien yleisöjen vaatimuksia”, sanoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Yle ja Suomen Urheiluliitto (SUL) sopivat heinäkuussa kotimaisen yleisurheilun esittämisestä Ylen kanavilla vuosina 2018–2022. Tämä viiden vuoden sopimus pitää sisällään kaikki merkittävimmät Suomesta televisioitavat yleisurheilukilpailut.

EBU:n tiedote sopimuksesta

Lisätiedot:
Panu Pokkinen, Yle Urheilun päällikkö, panu.pokkinen@yle.fi, p. 050 542 3025