Hyppää pääsisältöön

Biisiesittelyssä Miami: Kasmir teki JVG:n kanssa jatko-osan Vadelmaveneelle – tällä kertaa Helsingistä ei tarvitse soutaa pakoon

Miami on vahvinta Kasmiria sitten artistin debyyttialbumin.

Kasmir // Kuva: Julius Konttinen

Hankoon, Helsinkiä pakoon, soudan Hankoon.

Näin Kasmir riimitteli vuonna 2014 julkaistulla Vadelmavene-debyyttisinkullaan. Nyt, kolme vuotta myöhemmin, Kasmirilla ei enää ole tarvetta ottaa hatkoja maamme pääkaupungista.

Artistin uunituore Miami-kappale kertoo siitä, että jopa Helsinki – jossa oli kesän aikana vain yksi hellepäivä – näyttää ja tuntuu eksoottiselta lomakohteelta. Ainakin silloin, jos kaupungin vilskeessä ei tarvitse olla yksin.

Kun sä tuut kaupunkiin niin täysin yhtäkkii
Mansku kasvaa palmui kun oot vaan niin
kuuma ja sun silmät on Afrikan tähtii
Koirapuistoiskin on pelkkii leijonii

Palmuista mieleen juolahtaa eräs kaupunki aivan Yhdysvaltojen eteläosassa.

Hei, tuu takas kaupunkiin
niin tää sateinenkin syrjäkylä on
Miami

Ei ole mikään yllätys, että Kasmirin kappale on nimetty yhdysvaltalaiskaupungin mukaan.

Kasmir lomailee usein Yhdysvalloissa, jossa hän on myös kirjoittanut useita kappaleitaan. Artistin Amen-kappaleen musiikkivideo kuvattiin Los Angelesissa.

Miamissa on potentiaalia tanssilattialekaksi, jonka tahdissa fiilistellään kulunutta kesää.

Miami on iloinen, rento ja kesäinen kappale, joka lähentelisi balladia ilman JVG:n räppejä ja kertosäkeen sekä Kasmirin säkeistöjen painavaa house-bassoa. Lyriikoiden puolesta kappale on jatkoa sekä Vadelmavene-hitille että artistin edellisille Kaija- ja Huonoo seuraa -kappaleille. Alkuvuodesta julkaistulla Huonoo seuraa -biisillä laulaja haikaili beibinsä perään, Kaija-kappaleella hän pystyi kutsumaan henkilöä jo tyttöystäväkseen.

Nyt tämä suhde tuntuu ottaneen taas askeleen eteenpäin – mutta vieläkään kaikki ei ole välttämättä ihan kohdallaan. Kappaleella nimittäin lauletaan, että tuu takas kaupunkiin. Miksi laulun kohde ei ole samassa kaupungissa kuin laulun kertoja? Ehkä tarina saa päätöksensä Kasmirin tulevalla albumilla, joka ilmestyy syksyn aikana.

JVG on kaikkialla

Miami-biisillä on mukana elokuun lopulla ilman ennakkomainontaa Popkorni-albumin julkaissut JVG. Rap-duolla on nyt hurja haippi, josta yhteistyön kautta hyötyy myös Kasmir. Vaikka Kasmir on etenkin Kaija-biisin kautta tehnyt vahvaa uutta tulemista, JVG-fiitti tuo taatusti Miamille enemmän näkyvyyttä kuin jos kappaleella ei olisi fiittaajia lainkaan.

Kappale on kuitenkin vahvasti Kasmirin biisi: sen kolmesta säkeistöstä Kasmir vetää kaksi, Jare ja VilleGalle jakavat kolmannen.

Kokonaisuudessaan Miami on vahvinta Kasmiria sitten vuonna 2014 julkaistun AMK Dropout -albumin. Miamissa on potentiaalia tanssilattialekaksi, jonka tahdissa fiilistellään kulunutta kesää ja muutetaan syksyn loskalätäköt merenrannoiksi ja pimenevät illat tunnelmallisiksi, lämpimiksi kesäöiksi.

Miami soi YleX:n päivän biisinä tänään 4. syyskuuta.