Hyppää pääsisältöön

Laulavia mannekiineja ja ihoa hivelevää mokkanahkaa

En kvinna poserar i en minikjol.
Minihame 1960-luvulta En kvinna poserar i en minikjol. Kuva: Yle Minihame,muoti

Teeman muotiviikolla Elävä arkisto vie katsojan mustavalkoiselle 1960-luvulle, sekä hurjaan väri-ilotulitukseen ja lahkeiden lepatukseen 1970-luvulle.

Ohjelmapaketti tv:ssä maanantaina 4.9. klo 12:00, torstaina 7.9. klo 22:35 ja perjantaina 8.9. klo 13:30.

Kujeillen muodin kevääseen

Lenita Airisto mannekiineineen johdattelee katsojat Kujeillen muodin kevääseen vuoden 1965 huikeassa muotishow’ssa. 1960-luvun monikäyttöistä kevätmuotia laulujen säestyksellä esittelevät Lenitan kanssa Cristina Walli, Sirpa Styrman, Marketta Korhonen, Sirkka-Liisa Heino ja Marjatta Svennevig. Laulavia mannekiinejä komppaa lauluyhtye The Four Cats.

Trikkikuvausta, mokkanahkaa ja purjepuntteja

Vuoden 1972 kesämuotia esittelevä Muotiregatta on tehty uusimmalla mahdollisella studiotekniikalla. Lavastuksessa käytetty trikkitekniikka oli upouutta televisiostudiossa, jossa väriohjelmia oli tehty vasta vuoden verran. Esiteltävien vaatteiden valinnassakin suosittiin poikkeuksellisen kirkkaita värejä. Kuuluttaja Tuula Rosenquist muisti varoittaa ennen ohjelmaa: ”Tämä on värilähetys.”

Vaate-esittelyissä ollaan tiukasti kiinni nuorten maailmassa ja ajan hermolla: ”Mokkanahan pehmeä tuntu voi seurata meitä myös illalla diskoon, missä tämänkesäinen elämänrytmi esiintyy tyypillisimmillään.” Tampereen mannekiiniyhdistyksen ja valokuvamalliyhdistyksen muotishow ei muutenkaan juutu paikoilleen: meno on reipasta ja lennokasta alusta loppuun. Koreografiksi on palkattu Reijo Paukku, joka oli tuolloin noussut kuuluisaksi Tampereen Popteatterin musikaaleista.

Muotiregatta

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa