Hyppää pääsisältöön

Matti8:n ja Sonnyn EPP-yhtyeen splittimusavideo nyt vain YleX:ssä: “Halusimme välttää räppikliseitä”

EPP:n ensimmäinen musiikkivideo saa ensinäyttönsä YleX:ssä. Virallisesti video julkaistaan vasta keskiviikkona 6. syyskuuta.

Sonnyn ja Töölön Ketterästä tutun Matti8:n muodostaman EPP-yhtyeen ensimmäinen musavideo on splittivideo, jossa esitellään siis kaksi biisiä, Ei nabaa ja Rodeo.

Sekä Sonny että Töölön Ketterä ovat tällä hetkellä kovassa nosteessa. Onkin erikoista, että räppärit haluavat juuri tällä hetkellä tehdä sivuprojektin, kun omatkin jutut täystyöllistävät.

- Voimme tehdä vapaammin asioita EPP-nimellä. Halusimme tehdä uutta räppisoundia, jota fiilistelemme yhdessä. Töölön Ketterä oli jo määrittänyt oman soundinsa. Jos halusi lähteä jenkkiräppisuuntaan, piti keksiä jotain uutta, Matti8 perustelee.

Räppärit ovat myös parhaita ystäviä, jotka pelaavat vapaa-ajalla Pleikkaria ja katsovat Netflixiä yhdessä. Sonny on myös tuttu näky Töölön Ketterän keikoilla.

- Moni on kysynyt, millä tavoin Sonny on nykyään mukana Töölön Ketterässä. Vastaus on, että Sonny on messissä silloin, kun se on, mutta pärjätään ilmankin, Matti8 selittää.

- Näkisin sen selkeyden kannalta. Jos laitetaan kaikki, mitä Sonny ja Matti8 tekee yhdessä EPP:n alle, se on loogista, Sonny jatkaa.

Artistien mukaan suomigrimen ja trapin tekeminen tukevat toisiaan. EPP:n biisit syntyvät vauhdikkaammin ja paineettomammin kuin omat biisit. Matti8 kirjoittaa nykyään paljon lyriikoita kotona, kun taas Sonny viettää neljä päivää viikossa studiolla eri projektiensa parissa.

Sonny on soolona Universal Musicin artisti ja Matti8:n Töölön Ketterä puolestaan levyttää PME Recordsille. EPP sen sijaan on kiinnitetty huomattavasti pienemmälle ja uudemmalle yhtiölle eli Skorpionille.

- EPP on ug-äijät valtavirrassa, Sonny ja Matti8 sanovat yhteen ääneen.

Kokoonpanoon kuuluu myös tuottaja Stick, mutta hän haluaa pysyä pois julkisuudesta.

Räppärit ahmivat hamppareita

Julius Konttisen ohjaaman splittivideon alkupuoliskolla eli Ei nabaa -osuudessa räppärit ahmivat hampurilaisia hyvin pelkistetyssä tyhjässä ravintolassa. Kohtauksesta tulee fiiliksen ja puvustuksen takia hieman mieleen sarjat Kylmä rinki ja Orange Is The New Black.

- Mitään linnaläppiä ei ollut tarkoitus tehdä, mutta vähän sellainen Kylmä rinki -fiilis siitä tuli, Matti8 sanoo.

Splittivideon jälkimmäinen osa eli Rodeo kuvattiin aiemmin päivällä. Sen jälkeen Matti8 teki kohtalokkaan virheen ja kävi hampparilla juuri ennen ruokakohtausta.

- Meidän ei alun perin pitänyt ahmia niitä hamppareita. Söin liian monta ja lopuksi piti käydä sylkemässä vessanpönttöön, Matti8 kommentoi.

- Tilanne vei mukanaan ja rapatessa roiskuu, Sonny jatkaa.

Videon haastavin osuus oli yllättäen käveleminen, sillä Sonnyn uudet lenkkarit ja liukas lattia eivät sopineet yhteen.

- Kävelykohtaus piti ottaa monta kertaa uusiksi, koska Sonny alkoi luistelemaan lattiaa pitkin, Matti8 naureskelee.

- Mun kengissä oli niin liukkaat pohjat, etten pystynyt kävelee suoraan. Se ei näyttänyt coolilta, Sonny lisää.

EPP halusi tehdä splittivideon, koska niitä ei ole viime aikoina juuri Suomessa näkynyt.

- Näitä on jenkkiartisteilla. Ne on siistejä, Matti8 sanoo.

Videon loppuosa eli Rodeo on alkua huomattavasti pelkistetympi. Siinä Sonny ja Matti8 räppäävät suoraan kameralle Helsingin Hermannissa, koska kappaleen lyriikatkin ovat henkilökohtaisempia.

- Ei nabaas ollaan ihan pomoina. Ei haluttu lähteä Rodeossa klubilinjalle, koska halusimme välttää räppikliseitä, Sonny perustelee.

Rodeossa nähdään myös yksinäinen mekaaninen härkä keskellä metsää.

- Emme ole artisteina sellaisia, että haluaisimme laittaa jotain mimmejä mekaanisen härän päälle meidän videoon, Matti8 jatkaa.