Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Maantiede pääkuva

Osaatko nimetä nämä kuuluisat kohteet ja luonnonilmiöt maailmankartalla?

käsi pitelee kompassia ja päällä teksti "GE"
käsi pitelee kompassia ja päällä teksti "GE" Kuva: Unsplash Abitreenit

Osaatko nimetä kuuluisan vuoren Afrikassa ja litosfäärilaatan Tyynellämerellä? Entä kirjoittaa Islannissa sijaitsevan tulivuoren nimen oikein? Testaa maantieteen osaamistasi Abitreenien pistarissa nimeämällä kuuluisat maantieteelliset paikat ja luonnonilmiöt maailmankartalle. Testi sopii hyvin luonnonmaantieteen ja kulttuurimaantieteen kertaajille!

Juttua muokattu 26.2.2020: Kuva vaihdettu.

Kommentit
 • 2021 syksy: maantiede

  Maantieteen yo-koe ja oikeat vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2021 kevät: maantiede

  Maantieteen yo-koe ja oikeat vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2020 syksy: maantiede

  Maantieteen yo-koe ja vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.